Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazanie listy ID przez post
Forum PHP.pl > Forum > PHP
_chris_
Witam wszystkich

Napotkałem na taki problem:
Mam jakąś tam listę, dynamicznie tworzoną czyli nie zawsze ma ona tyle samo pól. Teraz potrzebuję po submicie formularza wysłać wszystkie te wartości do innego formularza ajaxem. Robię sobie serialize i wszystko pięknie ładnie.

W kodzie wygląda to tak (ostatnia kolumna tabeli):
  1. <td align="center" width="50px"><input type="text" name="<?php echo $row['IdProduct']; ?>" size="4"/></td>

No i właśnie. Jak dam print_r($_POST); w tym skrypcie do którego się przekierowuje, mam tam wszystko. Jednak nie mam jak przejść po wszsytkich wartościach id i zrobić odpowiednie rzeczy. Próbowałem tak:
  1. <td align="center" width="50px"><input type="text" name="name<?php echo $row['IdProduct']; ?>" size="4"/></td>
i odwołać się przez array_key ale nie da się.

Na pewno jest jakiś pomysł na to aby dostać to co jest w name (czyli id mojego produktu) i to co jest wpisanego w pole tekstowe.

Z góry dziękuję za szybką pomoc.
johny_s
  1. <td align="center" width="50px"><input type="text" name="name[<?php echo $row['IdProduct']; ?>]" size="4"/></td>
lukaskolista
Szczerze mowiac, to nic nie zrozumialem. Postaram sie pomoc na slepo.
  1. <input type="checkbox" name="checked[<?php echo $row['IdProduct']; ?>]" />

Po wyslaniu takiego formularza w tablicy $_POST bedziesz mial tablice zaznaczonych id pod kluczem 'checked'.
_chris_
I o to chodziło:) Kurde... najciemniej pod latarnią... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.