pisze mini aplikacje na fb (korzystam z phpSDK) i chce aby po wykonaniu jakieś akcji ta z automatu dodała wpis na tablicę użytkownika. Na webhelp znalazłęm nieco informacji jak to zrobić. Niestety sposób w jaki to zostało tam przedstawione jest już nieco nieaktualny. Dowiedziałem się jednak że aby wpisać coś komuś na tablicę potrzebuje uzyskać access_token miejsca do którego wpis ma polecieć.
Zmodyfikowałem zatem nieco kod umieszonyw tym poradniku :
<?php require('fb/facebook.php'); 'appId' => 'xxxx', 'secret' => 'xxxx', 'cookie' => true, )); $uid = $facebook->getUser(); $me = null; if ($uid) { try { $me = $facebook->api('/me'); $token = $facebook->getAccessToken(); } catch (FacebookApiException $e) { } } // pobieranie listy stron administrowanych przez użytkownika if($me) { $accounts = $facebook->api('/me/accounts'); foreach($accounts['data'] as $account) ?> <a href="https://graph.facebook.com/me/accounts&access_token=<?php echo $token; ?>">Lista stron</a><br /> <?php } ?>
nie działa, pan piszący tutka wrzucał tutaj token użytkownika, zrobiłem podobnie jednak wyskakuje tutaj błąd 190. ;/
Ma ktoś może pomysł jak wpisać komuś coś na tablicę za pomocą phpSDK?
Sprawa jest już nieaktualna, znalazłęm tutaj na forum info jak to zrobić, wystarczyło zrobić tak :
'link' => 'link', 'name' => 'Tytuł wpisu', 'caption' => 'Opis wpisu', 'picture' => 'obrazek.png', 'description' => 'opis', 'actions' => "{'name': 'Przejdź do aplikacji', 'link': 'link'}", 'privacy' => "{'value': 'ALL_FRIENDS'}"); $post = $facebook->api('/me/feed', 'post', $params);
Pozdrawiam