Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JQerty]Preloader i CURL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sLNLN
Witam, chciałbym zasięgnąć informacji czy można jakoś osadzić preloader do skryptu wykożystującego curla?

Posiadam stronkę w ktorej curl odgrywa dużą role ale zanim się wczyta w całości to troche zajmuje.

A może są jakieś gotowe rozwiązania takiego problemu? Dodam że w dziedzinie Jqerty i Ajaxu jestem kompletnie zielony i może to dlatego sprawia mi trudność. Licze na jakieś podpowiedzi lub instrukcje. Z Góry dziękuje.
untorched
Nie do końca zrozumiałem twój problem, lecz myślę, że rozwiązanie które zaproponuje będzie Ci odpowiadać.
Myślę, że najlepszym sposobem byłoby załadowanie strony bez używania curl'a(załaduje się szybciej), a elementy ściągane
curl'em ściągać przez jquery. Czyli przykład: Mamy sobie index.php, przenosimy sobie curle z niego do innego pliku np. curl.php,
następnie w index.php umieszczamy skrypt jquery, który w trakcie ładowania index.php zacznie sobie pobierać dane z curl.php.
Sposób ten jest o tyle dobry, że cała strona załaduje nam się szybko, a informacje ściągane przez curl zostaną dopisane do niej później.

Myślę, że w miarę jasno to opisałem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.