Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Konfiguracja gotowego serwisu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arturradecki
Witam

Testowo wystawiam serwis na stronkę i niestety nie odpala. Pliki siedzą na serwerze. Poniżej wklejam index.php

// change the following paths if necessary
$yii = 'yii/framework/yii.php';
$config = dirname( __FILE__ ) . '/protected/config/main.php';

defined( 'APP_PATH' ) or define( 'APP_PATH', dirname( __FILE__ ) );
define( 'YII_DEBUG', false );

require_once( $yii );
Yii::createWebApplication( $config )->run();

przeglądarka zwraca błąd poniżej

Warning: require_once(yii/framework/yii.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /index.php on line 10

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'yii/framework/yii.php' (include_path='.:/:/usr/local/php/pear5') in /index.php on line 10

i co ja mam panowie z tym dziadostwem zrobić?

pozsdro
A
Lorum3
Może zajrzeć do słownika języka angielskiego?

Sprawdź czy posiadasz plik - yii/framework/yii.php.
IProSoft
Sprawdź strukturę katalogów, tj czy plik yii/framework/yii.php jest w tym samym katalogu co plik index.php, choć prawdopodobnie prawidłowo dla Yii jest katalog wyżej czyli ../framework/yii.php
Gość
hmmm no więc chyba nie posiadam wyżej wymienionego.
Gość
strona hostowana jest na home.pl

Czy ja muszę odpalić Yii po stronie serwera?

sorki trochę nie czaje.

A
piotrooo89
no chyba jasne że jak nie masz pliku z Yii to musisz go mieć żeby go zaincludować...
Gość
a czy to właśnie tak wygląda, że jak zamawia się serwis www w firmie zewnętrznej po potem trzeba rozkminiać zawiłości php czy może ja powinienem zadzwonić do tejże firmy i poprosić o serwis złożony tak, żeby działał?

A

IProSoft
Raczej skoro zamawiasz jakiś serwis i prawdopodobnie za niego płacisz to chyba oczywistym jest, że powinien działać.
Wszystko zależy o jaki serwis/skrypt chodziło, co było zlecone itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.