Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kod dla zalogowanego usera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
soldiernr1
Użytkownik zalogował się. Teraz wyswietla mu się strona z tabelą w której wprowadza dane (na tej samej stronie wyświetlają się równiez dane wczesniej wprowadzone)Czy zna ktoś kod jaki powinien znaleźć się na takiej stronie?questionmark.gif Kod który po zalogowaniu automatycznie ładuje id usera oraz jego dane z tabeli MySQL. Chodzi o uniewrsalny kod dla wszystkich userów zalogowanych.
!*!
  1. if(czy_zalogowany_sprawdz_np_na_sesji)
  2. {
  3. // połączenie z bazą
  4. }
  5. else
  6. {
  7. // jeśli nie zalogowany
  8. }
soldiernr1
Poproszę o przykład który bedę mógł przerobić (chyba tak najlepiej jest zrozumieć).
!*!
Nie podajemy gotowców. Pokaż już co zrobiłeś. Lub poczytaj
soldiernr1
gotowców... zapoznajcie się w takim razie jeszcze raz z pojęciem gotowca i przykładu... Ja jak i wielu innych najlepiej kojarzę na podstawie przykładów i analizy kodu linii po linii. Poza tym usuńcie dział PRZEDSZKOLE bo nie wiem co macie na myśli pod pojęciem początkującego skoro wymagacie by przedszkolak władał składnią całego języka i co najważniejsze by wszystko rozumiał jak doświadczony programista.
!*!
Nie zrobiłeś zupełnie nic, a wymagasz tego od innych? Podałem Ci link, są tam podstawowe informacje na temat jak połączyć się z bazą, zbudować if czy odwołać się do sesji. Funkcje które mogą Ci się przydać isset PDO session. Nic tylko usiąść i napisać. A jak wpiszesz w google "system logowania w php" otrzymasz 2,850,000 pozycji, któreś na pewno przypadnie Ci do gustu.
soldiernr1
Bardzo śmieszne (nie mam problemu z logowaniem i rejestracją gdybyś nie zauważył)... i ja muszę tłumaczyć profesjonaliście tak jak mi tłumaczył profesjonalista że każdy przypadek jest indywidualny. Jeśli Twoim zdaniem jest az tyle odpowiedzi na moje pytanie to jest znak że czegoś nie rozumiem bo pod mój problem niczego nie znajduję. Zachowujecie sie tak jakbym prosił o napisanie strony internetowej a poprosiłem o mikro skrawek całego zagadnienia, który i tak nie gwarantuje mi że osiągnę postawiony cel. W kwestii demotywującej otrzymujecie 10/10.
usb2.0
nie dostaniesz tego skrawka i bardzo dobrze bo powinieneś SAM to napisać.
Ewentualnie dać pod ocenę swoje wyniki
!*!
Nie zauważyłem, ponieważ niczego nie przedstawiłeś. Podałem Ci rozwiązanie już wyżej.

1. //tu zakładam że robisz już logowanie, skoro nie masz z tym problemu.
  2. if(czy_zalogowany_sprawdz_np_na_sesji) //aby sprawdzić czy jesteś zalogowany robisz warunek, w nim sprawdzasz stan sesji, czy cokolwiek gdzie ustalasz że jesteś zalogowanym użytkownikiem
  3. {
  4. // zakładając że pobrałeś ID użytkownika do sesji po poprawnym zalogowaniu, łączysz się z bazą i pobierasz jego dane na podstawie tego ID
  5. echo 'tu wyświetlasz tabelę z danymi jakie obrałeś z bazy'.
  6. }

I cała filozofia. Skoro nie masz problemu z logowaniem i rejestracją, a masz problem z budową prostego warunku? Skąd ja czy inni mają wiedzieć jak chcesz się połączyć i z czym? Chcesz pomocy to przedstaw to co już zrobiłeś w tym temacie, a nie czekasz na niewiadomo co, tym bardziej że to są podstawy podstaw (a Ty obeznany jesteś, skoro z logowaniem i rejestracją sobie poradziłeś).

Cytat
W kwestii demotywującej otrzymujecie 10/10.

Raduje się moje serce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.