Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Nie działa textarea
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adi456
Witam, mam dziwny problem, nie działa mi pole textarea a dokładnie to:

1. <textarea name="self" style="width: 350px;" rows="3"></textarea>

pole jest nieaktywne oraz nie da się go rozciągać coś jakby textarea cały czas miał disabled="disabled"

pierwsza moja myśl to to że może js coś psuje wykasowałem na chwile całego js a pole dalej nieaktywne

1.  
  2. <meta name="Robots" content="none" />
  3. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
  4. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
  5. <script type="text/javascript" src="js/menu.js"></script>
  6.  
  7.  
  8. <link rel="stylesheet" href="js/development-bundle/themes/ui-darkness/jquery.ui.all.css">
  9. <script src="js/development-bundle/jquery-1.7.1.js"></script>
  10. <script src="js/development-bundle/ui/jquery.ui.core.js"></script>
  11. <script src="js/development-bundle/ui/jquery.ui.widget.js"></script>
  12. <script src="js/development-bundle/ui/jquery.ui.datepicker.js"></script>
  13. <script src="js/development-bundle/ui/i18n/jquery.ui.datepicker-pl.js"></script>
  14.  
  15. </head>

przeglądarka działa prawidło ponieważ gdy plik otwieram bezpośrednio w przegladarce to działa to pole a jeśli go includuje to nie działa wie ktoś czego szukać?
konrados
To musi być js. Css'em nie da się tego zrobić.
Jaka to przeglądarka i wersja? Spróbuj też w innych przeglądarkach. I daj linka do strony live.

update: spróbuj też zmienić name z 'self' na coś innego. Być może jakiś js robi coś właśnie z elementami z name==self.
adi456
dzięki za odpowiedz, już wiem o co kaman, sam sobie stworzyłem problem linijkami

1. onkeypress="return (event.target && (event.target.tagName==\'INPUT\' || event.target.tagName==\'SELECT\'))"
  2. ondrag="return false"
  3. onmousedown="return (event.target && (event.target.tagName==\'INPUT\' || event.target.tagName==\'SELECT\'))"
  4. oncopy="return false"
  5. onselectstart="return false"
  6. oncontextmenu="return false"
  7. onbeforeprint="document.body.style.visibility = \'hidden\'; alert(\'Wydruk jest niedostępny!\')"
  8. onafterprint="document.body.style.visibility = \'visible\'"

zmieniłem na

1. onkeypress="return (event.target && (event.target.tagName==\'INPUT\' || event.target.tagName==\'SELECT\' || event.target.tagName==\'TEXTAREA\'))"
  2. ondrag="return false"
  3. onmousedown="return (event.target && (event.target.tagName==\'INPUT\' || event.target.tagName==\'SELECT\' || event.target.tagName==\'TEXTAREA\'))"
  4. oncopy="return false"
  5. onselectstart="return false"
  6. oncontextmenu="return false"
  7. onbeforeprint="document.body.style.visibility = \'hidden\'; alert(\'Wydruk jest niedostępny!\')"
  8. onafterprint="document.body.style.visibility = \'visible\'"

i śmiga smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.