Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy da sie korzystajac z eventow...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
grOm
Czy da sie korzystajac z eventow odpalać skrypty na serwerze ?
Chodzi mi o to że mam pełno eventów porobionych w mysql i wszystko dziala ladnie pieknie do momentu prezentacji tego na stronie gdzie jest ona w wielu miejscach cachowana memcachem, chciałbym wiedzieć czy istnieje jakiś sposób na czyszczenie konkretnych kluczy memcache w momencie odpalanie triggerow ?
alegorn
>> Czy da sie korzystajac z eventow odpalać skrypty na serwerze ?

da sie [edit] (da sie o ile sie pytasz o skrypty sql, php'a nie odpalisz) [/edit]

>>Chodzi mi o to że mam pełno eventów porobionych w mysql i wszystko dziala ladnie pieknie do momentu prezentacji tego na stronie gdzie jest ona w wielu miejscach cachowana memcachem, chciałbym wiedzieć czy istnieje jakiś sposób na czyszczenie konkretnych kluczy memcache w momencie odpalanie triggerow ?

ale co memcache ma do events na mysql questionmark.gif? to sa dwie odrebne sprawy....
sterowanie memcache masz np.: w php, nie mysql, to sa odzielne technologie, nie zalezne od siebie.

o ile mi jest wiadomo, z poziomu mysql nie ma mozliwosci sterowania memcache.
(chyba ze o czyms nie wiem - a wtedy chetnie sie dowiem)

j.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.