Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dodawanie zdjęć na stronie problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
delfinek28
Witam jak dodaję zdjęcie na stronie to wyskakuje mi komunikat:

Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/admin/domains/orandki.pl/public_html/modules/profile.php on line 229

Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in 'JPEG' format in /home/admin/domains/orandki.pl/public_html/modules/profile.php on line 229

Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn't create GD Image Stream out of Data in /home/admin/domains/orandki.pl/public_html/modules/profile.php on line 229

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /home/admin/domains/orandki.pl/public_html/modules/profile.php on line 262

Poniżej wstawię kod z tego pliku z linijek 229 i 262

Kod
229    $img = imagecreatefromstring(file_get_contents($_FILES['profilowe']['tmp_name']));

Kod
262  imagecopyresampled($dst_img,$img,0,0,0,0,$nw,$nh,$size[0],$size[1]);

Proszę o pomoc, co tam jest nie tak czy coś trzeba dopisać ?
CuteOne
Najpierw zapisz plik tymczasowy(move_uploaded_file()) a dopiero potem na nim operuj
delfinek28
Cytat(CuteOne @ 13.07.2012, 18:55:24 ) *
Najpierw zapisz plik tymczasowy(move_uploaded_file()) a dopiero potem na nim operuj

Nie znam się na tym więc Twoje słowa za bardzo mi nic nie mówią.
Na stronie testowej mi to działało tak jak teraz jest a na docelowej jest coś nie tak.
Myślałem że może co trzeba tu dopisać.
W katalogu nie widzę takiego pliku move_uploaded_file
sobol6803
Cytat(delfinek28 @ 13.07.2012, 19:02:57 ) *
Nie znam się na tym więc Twoje słowa za bardzo mi nic nie mówią.
Na stronie testowej mi to działało tak jak teraz jest a na docelowej jest coś nie tak.
Myślałem że może co trzeba tu dopisać.
W katalogu nie widzę takiego pliku move_uploaded_file

To jest funkcja:

move_uploaded_file
delfinek28
Cytat(sobol6803 @ 13.07.2012, 19:17:07 ) *
To jest funkcja:

move_uploaded_file

To dla mnie za skąplikowane.
Ciekawi mnie tylko dlaczego to działało na stronie testowej.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?

Sam nie potrafię tego naprawić, może ktoś pomoże ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.