Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: hasełko na stronę
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
binprogrammer
Witam.

Macie może jakieś rozwiązania, aby zabezpieczyć nieswoją stronę hasłem? np. nie chcę, aby mi wchodzili na google.com i chcę zabezpieczyć wyszukiwarkę hasłem, jest jakiś dodatek do chrome? Bo szukałem, ale tylko blokują, albo nie ma żadnego sensownego rozwiązania sad.gif Myślałem, nad stworzeniem wtyczki, ale no czasu nie ma i uczyć bym się musiał znowu czegoś nowego sad.gif

Dzięki, może jakieś macie rozwiązanie.
!*!
A napisz to jeszcze raz, ale poprawnie po polsku.

Jak nie chcesz, aby storna była widziana przez google, zainteresuj się plikiem robots.txt w nim wpisujesz odpowiednie dyrektywy.

http://www.ubucentrum.net/2009/02/blokowan...nych-stron.html
binprogrammer
Przepraszam :|

To od początku.

Mam nie swoją stronę. Chcę, aby ta strona była widoczna z mojej przeglądarki tylko dla mnie (nie dla moich współlokatorów) i chcę jakiś dodatek do przeglądarki, albo jakiś sposób na to, aby po wejściu na stronę pojawiało się jakieś hasło. Po wpisaniu tego hasła ma mi pokazać stronę prawdziwą. - Po wyjściu ze strony usuwa sesję i po ponownym wejściu ma pokazać pole do wpisania hasła.

Takie zabezpieczenie przed niepożądanymi gośćmi korzystającymi z mojego komputera.

smile.gif
Tuminure
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hosts

W pliku hosts wpisujesz np:
127.0.0.1 www.google.pl
i otrzymujesz (chyba) pożądany przez Ciebie efekt.
binprogrammer
Ale chcę, aby ładnie po wpisaniu hasła w przeglądarce pokazywało mi zawartość, a nie blokowało ją stale.
Mephistofeles
Przekieruj na localhosta i napisz prosty skrypt do podania hasła.
binprogrammer
jak przekierować inną stronę na localhosta?
Tuminure
Dokładnie tak, jak napisałem w swoim poprzednim komentarzu wink.gif.

(127.0.0.1 to localhost)
binprogrammer
a da sie przekierowac do jakiegos pliku html? na dysku
piotrex41
Da się, tylko musisz podać pełną ścieżkę do pliku na dysku:
Kod
file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/{user}/Pulpit/{katalog}/index.html

Ale nie jestem pewny, czy jak tak zrobisz to w pasku adresu nie pojawi się ta ścieżka smile.gif
Tuminure
Być może brakuje mi trochę wiedzy ale o ile dobrze wiem, to plik hosts kojarzy nazwy domen z adresami IP (a co za tym idzie, nie można przypisać adresu www.google.pl, do ścieżki typu "C:/folder/strona.html").

Można za to zainstalować apache (lub np. xampp, który go zawiera), który będzie wyświetlał treści pod adresem 127.0.0.1. Nie trzeba zresztą przekierowywać na localhosta - zawsze można przekierować na zewnętrzny serwer, na którym będą umieszczone odpowiednie strony.
fiszol
Cytat
Takie zabezpieczenie przed niepożądanymi gośćmi korzystającymi z mojego komputera.
Dlaczego po prostu nie ustawisz sobie hasła na PC?
binprogrammer
Ponieważ taką mam zachciankę ;p komputer muszę udostępniać to logicznie hasło bym musiał udostępnić, może hasło na przeglądarkę wystarczy, chrome chyba oferuję taką opcję.

Dobra, dzięki do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.