Cytat(everth @ 23.07.2012, 18:26:55 )

@lukesh
To fajnie wygląda w teorii, gorzej z praktyką. webkit mocno kuleje jeśli chodzi o renderowanie animacji, dla większości użytkowników widoczne są lagi. Css transitions działają dużo lepiej ale ich zastosowanie jest problematyczne.
Inna sprawa że niektóre elementy zachowują się inaczej niż na pecetach lub w ogóle nie są wspierane (konia z rzędem temu kto wymusi poprawne zachowanie dla position: fixed)
Ponadto chyba z 90% apek to frontendy jakiś webowych interfejsów, czy są natywne czy nie to sprawa drugorzędna. Natywne obecnie mogą zaoferować lepszy look&feel co (przynajmniej dla zboków spod znaku jabłka) jest decydującym argumentem.
Wszystko też zależy od tego, jakie kto ma doświadczenie. Ja nie znam Javy, a technologie webowe bardzo dobrze. Plusem tworzenia aplikacji w HTML+JS jest przede wszystkim mniejszy czas przeznaczony na pisanie kodu i możliwość szybkiej edycji w przypadku wykrycia błędu, ponieważ aplikację możesz testować bezpośrednio w przeglądarce. Minusem aplikacji webowych są ich ograniczone możliwości, ale z drugiej strony takie aplikacje idealnie nadają się w przypadku przetwarzania dużej ilości danych z serwera.
Myślałem kiedyś, żeby nauczyć się Javy, ale nigdy nie mam na to czasu. A ostatnie dane na temat piractwa w Androidzie tym bardziej zniechęcają mnie do uczenia się tej platformy i wolę przeznaczyć swój czas na Windows 8, który oferuje o niebo lepsze wsparcie dla deweloperów od Androida.