Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy istnie coś al'a komis
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
raf30al
Witam mam zapytanie czy istnieją takie firmy cos al'a komis np z komórkami, że ide daje im telefon oni mi dawaja 100-150 zł mniej niż później go sprzedaja. Tylko chodzi mi, że taki komis by skupował portale/ fora internetowe? Bo potrzebuje na szybko sprzedać dwa portale internetowe stojące na pierwszym miejscu w google. Prosze o szybką odpowiedź
!*!
Raczej nie, choć głowy nie dam. Zresztą w IT chyba coś takiego nie przejdzie.

Jest pełno serwisów w których możesz dać ogłoszenie i może będziesz miał szczęście.
raf30al
Na serwisach aukcyjnych cięzko sprzedać, możesz powiedzieć w jaki sposób sie wycenia serwis? bo według wyceniarki serwis warty jest 15 tys. według drugiej wyceniarki 11tys
!*!
Wyceniarki? Nie ma czegoś takiego, to kit.

Cena serwisu zależna jest od kilku rzeczy, jakości kodu, wyglądu, ilości UU dzień/miesiąc, pagerank itd.
raf30al
Page rank jest 5 drugi serwis 4 około 1000uu dziennie pierwsze miejsce w google. zarabiający serwis

można zerknąć www.szabloniki.com i www.avatary.szabloniki.com
!*!
A gdzie masz te pierwsze miejsce w google bo jakoś nie widzę po wpisaniu "szablony" wink.gif
raf30al
szablony za sms/ oraz drugie miejsce darmowe szablony
drugi portal pod frazami avatary lub awatary
!*!
Nie znam się na tym aż tak, ale nie sądzę aby PR5 (i czy nie jest farbowany), system opary o php-f był warty więcej niż 3k. 1k UU to nie tak dużo, tym bardziej że potencjał znikomy.
athabus
Takie serwisy nie są zazwyczaj wiele warte. W serwisie wycenia się głównie treść, markę i branżę - bo od tego zależą zyski. Te serwisy zakładam, że nie mają unikatowej treści, branża raczej sztampowo - nie wiem jak z marką/odwiedzalnością na tle konkurencji. Ogólnie można myślę założyć, że ktoś da Ci roczny zysk (udokumentowany) za taki portal - taka standardowa wycena. Sam sobie odpowiedz ile to jest bo wiesz najlepiej.
raf30al
1k unikalnych userów to nie tak dużo? portal jest pozycjonowany ręcznie, ma juz prawie 7 lat drugi portal na autorskim systemie.
!*!
Cytat
1k unikalnych userów to nie tak dużo? portal jest pozycjonowany ręcznie, ma juz prawie 7 lat drugi portal na autorskim systemie.

Nie bardzo. Choć na start dobre i to, jakby znalazł się ktoś kto by miał pomysł. PR5 przez 7 lat?
raf30al
moze i nawet juz jest 6, ale jak wiadomo pr odświeżany jest bardzoooo żadko przez google..
pedro84
1. Jakie masz średnie miesięczne przychody? (jeśli jakieś)
2. Jak wyglądają statystyki odwiedzin?
raf30al
srednia z sms 200-300 zł i reklamy to z 2/3 sprzeddam po 120 zł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.