Witam,
mam taki nietypowy problem z siecią. Otóż internet jest dostarczany przez tpsa (zdaje się, że zwykła neostrada). Dalej jest z tego co się dowiedziałem router, do którego zaginęło hasło, a reset nie wchodzi na razie w grę, bo korzysta z niego kilka komputerów. Ja mam w biurze internet z kabelka + dostęp do wifi.
W firmie chce uruchomić 2 urządzenia, które nie wspierają standardu wpa - jedynie wep. Chciałbym zatem podłączyć do kabelka router (taki zwykły z wejściem na rj45) i "jakoś" z tego internetu utworzyć AccessPoint z wep.
Jako, że teraz nie ma mnie w biurze poprosiłem pracownika, aby to zrobił, ale twierdzi, że próbował i się nie da. Ponoć też rozmawiał ze swoim znajomym informatykiem, który też twierdzi, że się nie da.
Tak więc pytanie czy rzeczywiście się nie da, czy po prostu trzeba w jakiś specyficzny problem podejść do tematu? Uruchomić jakiś niestandardowy tryb routera czy coś w tym stylu? Jeśli chodzi o sieci to jestem kompletnie zielony - do tej pory konfigurowałem tylko proste sieci domowe z 1 routerem.