Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W jakim programie zrobić szkic?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
binprogrammer
Cześć, obejrzałem film i upadłem na głowę jak zobaczyłem jakie cuda ludzie robią w takich programach jak photoshop itp. Moje pytanie odnośnie tego filmu

http://www.youtube.com/watch?v=KZo25fFBJsA

brzmi jak stworzyć takie szkice? Nie chcę się ponieść fantazji, jednak przydałoby się jakiś szkic zrobić, jeżeli o photoshopa to on od razu ma takie pędzle do takich szkiców? A może są specjalne do gimpa? Miał ktoś z tym jakąś styczność?

Dzięki z góry.

PS. Jeszcze raz mówię, że nie zamierzam stworzyć jakiejś tapety profesjonalisty czy czegoś tego typu, chciałbym po prostu iść trochę też w tym kierunku, dzięki.
mccd
Photoshop + tablet i jak ktoś potrafi tak rysować na kartce, to i narysuje w PS wink.gif
materkamil
Tutaj tylko talent artystyczny jest ważny. Mój znajomy takie cuda rysuje w paincie, ja sobie z prostymi kreskami w Photoshopie nie radzę tongue.gif
prowseed
Ta, w paintcie... Photoshop ma świetne algorytmy m.in. anty-aliasing czy inteligentne załamania.
Tablet, najlepiej wacom i jak największy ; )
sazian
Cytat(prowseed @ 6.08.2012, 08:30:03 ) *
Ta, w paintcie... Photoshop ma świetne algorytmy m.in. anty-aliasing czy inteligentne załamania.
Tablet, najlepiej wacom i jak największy ; )

ta, w paintcie http://www.youtube.com/watch?v=uk2sPl_Z7ZU
!*!
Dobry grafik ogarnie nawet painta i stworzy dzieło.

Cytat
Photoshop + tablet i jak ktoś potrafi tak rysować na kartce, to i narysuje w PS

Zaznaczmy iż chodzi o TABLET przeznaczony do tego typu prac, a nie jakieś nie wiadomo co pokroju iPada czy innego czegoś z androidem.
prowseed
Cytat(sazian @ 6.08.2012, 09:45:57 ) *

Jej, stare : )
I to wygląda "w miarę" tylko dlatego, że została zastosowana konwersja i te piksele siłą rzeczy się rozmyły.

Chodzi o to, że nie ma sensu kopać rowu łopatką do piasku...

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.