Jestem świeżakiem jeśli chodzi o PHP i JavaScript dlatego wszystkiego sukcesywnie się uczę. Czego potrzebuje to szukam w internecie i jakoś się to wszystko kręci...
Ale podczas wczorajszej nauki tworzenia dynamicznych formularzy natrafiłem na problem nie do przejścia...
Otóż,
Tworzę pewien formularz, ktorego zawartość ma się zmieniać pod względem wybranej opcji.
Jest on dostępny pod tym adresem: Formularz
I chciałbym w nim zastosować coś takiego jak na tej stronie: Przykładowy Formularz w sekcji porównywarka kredytów...
Dokładniej chodzi mi o to, aby uzyskać taki efekt jak w przykładzie, tzn po zmianie celu kredytu zmieniała mi się zawartość formularzy.
Czy moglibyście pomóc jakoś laikowi? Liczy się każda podpowiedź, kod, wskazówka...
Na początku chciałem dać każdemu z pól formularza atrybut hidden i w zależności od wybranej opcji odkrywać pola, ale z racji małej wiedzy z JavaScript nie wiedziałem za bardzo jak sie do tego zabrać.
Potem wpadł mi pomysł, by użyć AJAXA i przeładowywać stronę w zależności od wybraje opcji, ale też nei wiem jak to programistycznie załatwić...
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam!