Cytat(andrew80 @ 20.08.2012, 16:46:49 )

@Daiquiri
Nie mam zielonego pojęcia o Ci chodzi.
"skąd mamy wiedzieć, że Ty znasz te podstawowe zagadnienia?" - nie macie tego wiedzieć, dlatego zasugerowałem że osoba zainteresowana może mi przesyłać jakieś zadania/testy i jaka będzie WIEDZIEĆ że ogarniam to wtedy idę do niej na praktyki/staż.
Jasne, tylko w tej chwili czas poświęcony na sprawdzenie Twoich umiejętności, będzie taki sam jak na rekrutację. "Kombinowałeś", że taka osoba nic nie traci, ja twierdzę, że jest zupełnie inaczej.
Cytat(andrew80 @ 20.08.2012, 16:46:49 )

"jeżeli pytasz o to jak istotna jest znajomość HTML/CSS przy nauce PHP to mam solidne podstawy by twierdzić, że nie do końca wiesz o co pytasz." - ekhm wiem o co pytam, a dokładniej czy podstawowa znojomość CSS/HTML wystarczy do rozpoczęcia nauki PHP czy lepiej dobrze się tego nauczyć i dopiero jechać z PHP (w pierwszym poście pada takie właśnie pytanie)
Opanowanie podstawowej znajomości tych zagadnień jest kwestią kilku godzin. Teraz piszesz o rozpoczęci nauki, wcześniej "wiem już jak zrobić prosty cms, jak współpacować z bazą danych itp.... Tylko jak czytałem o OOP i tam było o self (przy static) i $this to trochę się pogubiłem.... ". No to jak w końcu jest?
Nie wiem dlaczego się tak unosisz. Ja Cię tylko informuje jak to wygląda z tej drugiej strony. Sensowne przeprowadzenie stażu/szkolenia jest naprawdę czasochłonne - i zwykle odbywa się to podczas pracy na realnych projektach. Nie ma sensu bawić się w zadania typu "napisz pętlę wyświetlającą liczby od 1 do 100". Staż ma Ci pokazać jak wygląda prawdziwa praca. Innymi słowy jest projekt za realne pieniądze, który należy wykonać, Ty dostajesz jego małą część za którą odpowiadasz. Twój opiekun sprawdza go, poprawia i tłumaczy dlaczego tak a nie inaczej. I nie bierz tego osobiście, ale bywa, że ktoś po prostu rezygnuje. Ot tak. Jest to niebywale frustrujące, zważywszy na fakt ile czasu i energii poświęca Ci osoba, która opiekuje się Twoim programistycznym jestestwem.
Szczerze powiedziawszy najbardziej dziwi mnie, że pytacie o takie (wybacz) pierdółki

. Sam musisz zdecydować co jest Ci potrzebne. Niestety w grę wchodzi zbyt dużo czynników, żeby powiedzieć w jakim procencie wykorzystasz swoją wiedzę w zakresie HTML/CSS, a na ile wiedzę z zakresu matematyki. Prawda jest taka, że wystarczy po prostu zakasać rękawy i wziąć się do roboty.