92nasti
23.08.2012, 19:01:21
Witam,
Generalnie mam takie pytanie do ludzi w temacie, orientujecie się czy na studia niestacjonarne przyjmują każdego bez spoglądania na wyniki matur?
Zapisałem się, przelałem pieniądze, matura to wszystko podstawowe, wszystko powyżej 50%.
Wyniki takie dlatego, że po prostu się nie przyłożyłem, nie zamierzałem studiować.
darko
23.08.2012, 19:07:15
To zależy. Od kilku lat mamy niż demograficzny, więc spokojnie miejsc powinno wystarczyć, bo głównie chodzi o ilość kandydatów na jedno miejsce (jeśli jest więcej niż jeden na jedno miejsce to najczęściej robi się tzw. konkurs świadectw albo wewnętrzne dodatkowe egzaminy - to zależy od uczelni, którą formę preferuje). Popytaj w dziekanacie, gdzie składałeś papiery jak wygląda nabór na studia w tym roku, najlepiej zapytać wprost ilu jest kandydatów na miejsce? W drugą stronę, w przypadku niedoboru, może się okazać, że kierunek nie zostanie w ogóle utworzony.
skowron-line
23.08.2012, 19:11:01
Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach.
92nasti
23.08.2012, 19:11:29
Mówimy tutaj o informatyce, więc nie wierzę, żeby kierunek nie został utworzony. Nie wiem czy składać podanie na jeszcze jakąś uczelnie, czy ta politechnika wystarczy.
Cytat(skowron-line @ 23.08.2012, 20:11:01 )

Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach.
Politechnika Poznańska
darko
23.08.2012, 19:17:59
Cytat(skowron-line @ 23.08.2012, 20:11:01 )

Zdziwiłbyś się, też tak myślałem, a jednak można zostać nieprzyjętym, z kolei spotkałem się też w drugą stronę, tzn. kierunek nie został utworzony. Pierwszy przypadek - Politechnika Wrocławska, drugi - prywatna uczelnia we Wrocławiu.
andrew80
24.08.2012, 12:24:47
"Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach."
Moim zdaniem nie masz 100% pewności że Cię przyjmą, ale w przypadku prywatnej uczelni jest bardzo duża szansa że zostaniesz studentem.
skowron-line
24.08.2012, 14:01:13
Nie znam osoby która nie została przyjęta na prywatną uczelnie no chyba że była ograniczona liczba miejsc.
darko
24.08.2012, 14:07:07
Była mocno ograniczona liczba miejsc, a kandydatów sporo, dodatkowo żadnego - dodatkowo punktowanego - przedmiotu ścisłego na świadectwie maturalnym, więc już znasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.