Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Politechnika/ zaoczne - przyjmą?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
92nasti
Witam,

Generalnie mam takie pytanie do ludzi w temacie, orientujecie się czy na studia niestacjonarne przyjmują każdego bez spoglądania na wyniki matur?

Zapisałem się, przelałem pieniądze, matura to wszystko podstawowe, wszystko powyżej 50%.

Wyniki takie dlatego, że po prostu się nie przyłożyłem, nie zamierzałem studiować.
darko
To zależy. Od kilku lat mamy niż demograficzny, więc spokojnie miejsc powinno wystarczyć, bo głównie chodzi o ilość kandydatów na jedno miejsce (jeśli jest więcej niż jeden na jedno miejsce to najczęściej robi się tzw. konkurs świadectw albo wewnętrzne dodatkowe egzaminy - to zależy od uczelni, którą formę preferuje). Popytaj w dziekanacie, gdzie składałeś papiery jak wygląda nabór na studia w tym roku, najlepiej zapytać wprost ilu jest kandydatów na miejsce? W drugą stronę, w przypadku niedoboru, może się okazać, że kierunek nie zostanie w ogóle utworzony.
skowron-line
Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach.
92nasti
Mówimy tutaj o informatyce, więc nie wierzę, żeby kierunek nie został utworzony. Nie wiem czy składać podanie na jeszcze jakąś uczelnie, czy ta politechnika wystarczy.

Cytat(skowron-line @ 23.08.2012, 20:11:01 ) *
Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach.

Politechnika Poznańska
darko
Cytat(skowron-line @ 23.08.2012, 20:11:01 ) *

Zdziwiłbyś się, też tak myślałem, a jednak można zostać nieprzyjętym, z kolei spotkałem się też w drugą stronę, tzn. kierunek nie został utworzony. Pierwszy przypadek - Politechnika Wrocławska, drugi - prywatna uczelnia we Wrocławiu.
andrew80
"Jeżeli to studia na prywatnej uczelni to nie ma mocy żeby Cie nie przyjeli. Pamiętaj że jesteś krową którą będą doić przez najbliższe lata, na wszelkich poprawkach zmianach terminów i zaliczeniach."

Moim zdaniem nie masz 100% pewności że Cię przyjmą, ale w przypadku prywatnej uczelni jest bardzo duża szansa że zostaniesz studentem.
skowron-line
Nie znam osoby która nie została przyjęta na prywatną uczelnie no chyba że była ograniczona liczba miejsc.
darko
Była mocno ograniczona liczba miejsc, a kandydatów sporo, dodatkowo żadnego - dodatkowo punktowanego - przedmiotu ścisłego na świadectwie maturalnym, więc już znasz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.