Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SugarCRM
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Adi32
Witajcie.
Wspomniałem już raz o tym CRM w innym temacie, mimo to postanowiłem stworzyć temat z wątpliwą nadzieją, że ktoś mi pomoże.

Od października zaczynam pracę z tym oprogramowaniem i doradzono mi, abym się z tym trochę zapoznał - z przeznaczeniem, działaniem i ... kodem.
Mam zajmować się wdrażaniem i rozwijaniem tego CRMa.

Czytałem dokumentacje, jakieś manuale (wszystko po angielsku, postanowiłem brać prywatne lekcje angielskiego z tego powodu) i niewiele się dowiedziałem.

Chciałbym się dowiedzieć czego się da o tym CRMie, np:
- Które pliki są przeznaczone do edycji?
- W jakich katalogach można tworzyć własne pluginy, moduły itp.
- Czy Sugar jest powiązany z jakimiś ORMami? Czy można dodać Doctrina? (jeśli nie ma to na pewno się da, pytanie tylko jak można byłoby to zrobić)

A może ktoś potrafi opisać przeznaczenie Sugara? (mimo iż wydaje mi się, że już je znam to chciałbym poznać opinie innych).

Pozdrawiam.
rugby
Poczytaj sobie oficjalny Podręcznik dewelopera, tam masz strukturę katalogów, jak tworzyć moduły i wiele więcej. Potem zobacz popularne tutoriale, a co do ORM, to wersja CE nie posiada żadnego, ajkedynie korzysta z własnego DBManagera.

Przeznaczenie to oczywiście obsługa relacji z klientami, zamówienia, faktury, magazyn i wiele więcej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.