-Maciej-
8.09.2012, 17:17:52
Witam. Mam taki kod:
<a href="<?=$target;?>" target="_blank">
<?=$target;?></a>
Niestety to nie działa, nie widać żadnej nazwy linku. Natomiast gdy zastąpię "<?=$target;?>" na np. Link A, to wszystko działa.
Co zrobić, aby nazwa linku była zmienną?
Szymciosek
8.09.2012, 17:24:46
-Maciej-
8.09.2012, 17:28:06
Nie o to mi chodzi, link mi działa tylko chcę właśnie, aby nazwa linku była zmienną. A więc muszę zmienić to co jest pogrubione
<?php
$zmienna = 'www.wp.pl';
echo "<a hfer=\"$zmienna\">Link</a>";
?>
Szymciosek
8.09.2012, 17:31:06
-Maciej-
8.09.2012, 17:38:12
Niestety nie działa
Szymciosek
8.09.2012, 17:43:56
Pokaż cały swój kod, u mnie na localu działa normalnie.
I co Ci jeszcze nie działa ? Link się tworzy, url i tekst linku masz w zmiennych.
Całego kodu pokazać nie mogę, bo przerabiam skrypt aurora gpt, a tutaj zmienne są deklarowane sam nie wiem gdzie.
Przy twoim kodzie mój link wygląda tak: www.mojastrona.pl/$zmienna, a nazwa linku: /$zmienna
Przy moim kodzie, czyli tym: <a href="<?=$target;?>" target="_blank"><?=$target;?></a>
Link wygląda poprawnie www.mojastrona.pl/index.php?viewasdasdasdasdasad , ale za to nazwa linku to $target A ja chciałbym, aby www.mojastrona.pl/index.php?viewasdasdasdasdasad było jako nazwa linku.
Posio
8.09.2012, 18:06:42
<a href="
<?php echo $target; ?>" target="_blank">
<?php echo $target; ?></a>
Posio
8.09.2012, 18:19:46
Co Ci niby nie działa ? Działa i to świetnie. Jesli nie raczysz się nawet zarejestrować, a tym bardziej podać jakiegoś sensownego kawałka kodu twojej strony to nie licz na wielką pomoc. - Tym bardziej że czekasz na gotowca.
Sprawdź czy działa:
<?php $target = '1234'; ?>
<a href="
<?php echo $target; ?>" target="_blank">
<?php echo $target; ?></a>
Szymciosek
8.09.2012, 18:21:03
Czy Twoje czy moje, za każdym razem link był taki jak w zmiennej oraz tekst w linku też mógł taki być, a autor twierdzi, że nie działa.
Trzeba zacząć od podstaw.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.