Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Obrazek po najechaniu na link
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cst
Dzień Dobry wink.gif

Męczę się z opcją jak w temacie. Google pomaga ale nie do końca. Po najechaniu chcę żeby pokazywało się zdjęcie (w css zdjęcie pokazuje się na stałe a mi chodzi o "chmurkę", która będzie podążać za kursorem podczas gdy ten jest nad linkiem)

W końcu mi się udało ale jak się okazało ów skrypt nie nadawał się do użytku - wyskakiwało jakieś okno, że skrypt ma licencje bla bla, odpuszczam zatem)

Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.

lobopol
jquery/javascript tooltip w google i znajdziesz dosłownie setki darmowych przykładów.
wNogachSpisz
Oj biedni przeglądający Twoją stronę za pomocę ekranu dotykowego smile.gif
cst
Faktycznie będzie problem z tym? Sypie się?
jacobson
bedzie problem bo na ekranie dotykowym po prostu wybiera sie konkretna akcje a nie lata kursorem po stronie smile.gif
Posio
proponuje używać jak najmniej rozwiązań typu wyskakujące okienka czy chmurki ponieważ jest coraz więcej przeglądających internet na smartfonach czy tabletach. Oprócz tego zależnie od skryptu ale to po prostu muli. Nic się nie posypie jeśli dobrze to napsizesz ale chodzi o wygodę.
kamil4u
Cytat
Oprócz tego zależnie od skryptu ale to po prostu muli.

Niby dlaczego miało mulić? Skąd takie informacje? Skrypt chmurki to kilkanaście liniej kodu w czystym JS. Już nie mówię, że da się to zrobić w CSS( nie dokładnie to samo, ale sam efekt jest do osiągnięcia )

Ja proponuję zrobić dwie wersje. Dla touch i myszek
Posio
@UP

Masz rację... dokładniej chodziło mi o przeładowanie stron "grubymi" skryptami jak np ten rozwijany z fb.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.