Mam mały problem z tabelą. Otóż chcę, by wyświetlało po 5 obrazków w linii. Wszystkich rekordów jest 254. Mam gdzieś błąd w kodzie, lecz nie wiem, gdzie... Obecnie wyświetla, co prawda, po pięć obrazków, lecz obrazki te się powtarzają kilkunastokrotnie, zanim pojawi się kolejny obrazek...
<?php include('config.php'); $zap = "SELECT * FROM tabela WHERE ..."; $id = $r['id']; $date = $r['date']; $text = $r['text']; $opened = $r['opened']; $ilosc = $ile/5; $reszta=$ilosc-$ilosc%$ile; if ($reszta<0.4) { $ilosc=$ilosc-$reszta; for ($x=0;$x<$ilosc;$x++) { for ($y=0;$y<5;$y++) // pętla która tworzy kolumny { echo '<td width=152 align=center>'.$text.'<br><font style="font-family: Tahoma, Verdana, Arial; font-size: 9px;">>ID: '.$id.' | Odslon:'.$opened.'</font></td>'; } } } elseif (($reszta>=0.5) AND ($reszta<=0.9)) { $ilosc+=1-$reszta; for ($x=0;$x<$ilosc;$x++) { for ($y=0;$y<5;$y++) { echo '<td width=152 align=center>'.$text.'<br><font style="font-family: Tahoma, Verdana, Arial; font-size: 9px;">ID: '.$id.' | Odslon:'.$opened.'</font></td>'; } } } } ?>
Bardzo proszę ... pomóżcie...