Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][htaccess] Mod_rewrite
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
spec8320
Witam chce żeby www.test.pl/test był przekierowywany na test.html (przykłąd) jednak takie coś mi nie działa co robię źle ?

Cytat
Options FollowSymLinks
RewriteEngine On

RewriteRule ^/test$ test.html [L]
b4rt3kk
^/test$ to to co chcesz otrzymać a test.html to link do przepisania. Zrób odwrotnie.

1. RewriteRule ^test.html$ /test [L]
spec8320
zmieniłem i dalej jest coś nie tak albo ja coś źle robię ... wpisuje w przeglądarce

www.test.pl/test i w teorii powinno mnie przekierować na test.html ale nie działa mam błąd że nei ma takiego pliku (gdzie jest)

Cytat
Not Found

The requested URL /test was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test (znaczy nie pokazuje tego w pasku)

Cytat
Not Found

The requested URL /test was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
jasin
Cytat
tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test (znaczy nie pokazuje tego w pasku)

nie pamietam dokładnie ale reguła [L] powoduje, że adres się nie zmienia w pasku przeglądarki, chyba [R] jest od tego
erix
[L] powoduje zaprzestanie przetwarzania kolejnych reguł.

Cytat
chyba [R] jest od tego

Tak.
b4rt3kk
Cytat
tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test

To w końcu z czego na co chcesz przekierować? Strona test.html MUSI fizycznie istnieć na serwerze i wpisanie www.test.pl/test.html MUSI skutkować jej otworzeniem.

1. Który plik istnieje na serwerze? Podaj przykładową ścieżkę
2. Wpisując jaką ścieżkę chcesz by się otwierał wyżej wymieniony?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.