ja z jeszcze jednym problemem, a mianowicie:
dlaczego ten skrypt
<?php foreach ($imiona as $urll) //każdemu imieniu przypisuje nazwę $urll { $url = "http://xxx=$urll"; //podstawiam każde imie do linku $url $page_content = ""; { $page_content .= $new_text; } $match_result = $page_content, $match_array, PREG_SET_ORDER ); foreach ($match_array as $d) //każdemu wyrażeniu przpisuje $d { if($z == true) //o tu idzie dalej { $href = $d[1]; //zapisuje numer do $href'a jak znajdzie to imie w d file_put_contents($urll, $href, FILE_APPEND); //zapisuje numer do pliku o nazwie $urll czyli imie } } } ?>
nie tworzy 3 plików (przy założeniu że w im.txt mam trzy imiona) tylko jedno i to w dodatku tylko ostatnie
np.:
mam tam imiona: Kacper, Jacek, Darek
to jedyne co ten skrypt mi zwróci to serię błędów Kasper+blad, Jacek+blad, kilka błędów Darek+blad (czego oczekuje) oraz JEDEN tylko plik Darek w którym będa zapisane numery (tylko z wyszukiwania Darek) pasujące do wyrażenia.
Jednak jesli puszczę ten skrypt tylko z jednym imieniem w pliku im.txt to idzie tak jak powinno, z dwoma to zrobi tylko dla drugiego, z trzema dla trzeciego itp a dla wszystkich wcześniejszych zwraca same błędy.
Co zrobić aby ten skrypt przechodził przez całe imie sprawdzając OBA WYRAŻENIA, przy czym jeśli drugie będzie prawdziwe (tam gdzie jest IF) to zapisywał do pliku wartość z tablicy d[1]?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Zakar
ps. Sory za komentarze, ale jako że jestem nowy staram się wszystko opisywać, aby wiedzieć co co robi