Ostatnio nieco więcej czasu poświęcam na zabawę w pisanie mojej "bazy danych" i napotykam przy tym różne problemy, jednym z nich jest ...
dynamicznie nadawany tytuł otwieranego okienka czyli zależnie od tego co otwieram pojawia się np:
Imię, Nazwisko w tytule. Wiem wiem, zamiast się wygłupiać i umieszczać takie rzeczy na ramce okna, mozna to bez trudu zrobić w samym oknie ale ja się uparłem.
Poza tym lepiej będzie wyglądało i łatwiej będzie w gąszczu otwartych okienek wybrać to właściwe.
Problem polega na tym, że gdy otwieram to nowe okienko ... zmienne znikają.
Oto przykład:
Odczytuję dane z bazy, wszystko OK
Generuje link do pliku *.php OK - link tworzony jest z danych odczytywanych z bazy (np imię i nazwisko + nazwa pliku docelowego - /imie.nazwisko/plik.php).
Po kliknięciu na link otwiera się wskazany plik ale ...
do tego momentu działa pięknie, otwiera nowe okno i pokazuje znienne $name." ". $surname na buttonie tak jak sobie to wymyśliłem ...
--- tu otwiera sie nowe okno ---
a ten po otwarciu nowego okna już nie ...
żadna z tych zmiennych mimo iż jest wcześniej deklarowana nie daje się wyświetlić. Oczywiście mógłbym to o..ć ale fajnie by wyglądało

W jaki sposób zmusić skrypt do pobrania zmiennych utworzonych z wcześniejszego odczytu z bazy ?
Czy należy zbudować tablicę z tymi elementami i do niej się odwoływać ?
Sorry za być może idiotyczne przedstawienie problemu, staram się ogarnąć temat PHP samodzielnie ale ponieważ początkuję ...
trochę mi to nastręcza kłopotów

Podpowiedzcie mi proszę jak najprościej można ten problem rozwiązać ?
Pozdrawiam
phpamator