Pobieram informację z nazwy pliku które różnią się długością.
Przykłady plików:
20120803_0854_ussr-KV-5_23_westfeld.wotreplay
20120803_0921_usa-T30_28_desert.wotreplay
20120726_0816_usa-T28_Prototype_41_westfeld.wotreplay
20120802_1344_ussr-T_50_2_38_mannerheim_line.wotreplay
robę na nazwie pliku explode i wyciągam $row[0] i $row[1]
$row[0] - data $row[1] - godzina
liczę ilość $row i wyciągam ostatniego w przypadku gdy jest to line itp to wyciągam dodatkowo przedostatniego co daje mi:
$row[ostatni] - nazwa mapy
$row[przedostatni] - nazwa mapy
Fragment kodu:
$plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; //dodaje nazwe do zmiennej $ileminus = $ile - 1; // odejmuje 1 by byl to ostatni gdyz liczy od 1 w gore a explode daje do tablicy od 0 w gore $mapa = $opis_pliku[$ileminus]; // wyciagam ostatni explode if(($mapa == 'a') OR ($mapa == 'ridge') OR ($mapa == 'bay') OR ($mapa == 'river') OR ($mapa == 'coast') OR ($mapa == 'halluf') OR ($mapa == 'region') OR ($mapa == 'pass') OR ($mapa == 'oaks') OR ($mapa == 'line')){ $ileminus2 = $ile - 2; $mapa2 = $opis_pliku[$ileminus2]; $mapaw = $mapa2.' '.$mapa; }else{ $mapaw = $mapa; }
Teraz problem leży w nazwie czołgu gdyż ma on przeróżne nazwy. Chciałbym wyciągnąć z nazwy pliku znaki które znajdują się po pierwszym znaku - a kończą się przed znakami "cyfra,cyfra,podkreślnik"
Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak to zrobić ? czytałem manuale itp ale nie mogę sobie poradzić gdyż scrypty php ostatni raz pisałem 6 lat temu

Z góry dziękuję za odpowiedzi nie odsyłające mnie do www.google.pl