Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl i panel logowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kubek15
Witajcie

Mam problem , ponieważ nie wiem jak zologowac się curl'em poprzez takie formularz
  1. <form action="http://strona.pl/action/jakas_akcja" id="idforma" method="post">
  2. <input id="jeden" name="jeden" type="hidden" value="111" />
  3. <input id="dwa" name="dwa" type="hidden" value="222" />
  4. <input type="image" class="send" src="obraz.png" title="Wyślij wiadomość" />
  5.  
  6. </form>

i teraz jak się pod to zalogować? Jeżeli w adresie przeglądarki wpisze http://strona.pl/action/jakas_akcja to wywala że wystąpił błąd, pewnie dlatego że formularz jest obsługiwany przez ajax i dane wysyła w tle.
W curl'u wysyłam wszystkie możliwe nagłówki , sprawdzałem firebug'iem , wyniki po wcisnieciu tego obrazka wysyłany jest jako JSON.

Możecie pomóc?
wNogachSpisz
Ja mogę jedynie zaproponować lepsze rozwiązanie - CasperJS

// P.S.
Fajny nick, jeszcze fajniejszy avatar biggrin.gif
kubek15
Nick jeszcze stary smile.gif

Dzięki za odp ale musze to zrobić przy pomocy curl'a tylko właśnie niewiem czemu to tak wariuje, musze poszukac bo moze gdzies ajax wysyła mu te dane na inny link niz ten co jest w action
Sephirus
Rzeczy do zrobienia/sprawdzenia:

- Dokładna kopia nagłówków (REFERER, USERAGENT itp)
- Dokładna kopia pól
- Obsłużenie cookies (CURLOPT_COOKIE lub CURLOPT_COOKIEFILE + CURLOPT_COOKIEJAR) - możliwe, że samo wejście na stronę generuje jakieś cookie albo dane w sesji toteż nieraz potrzebne jest ustawienie ciasteczek (CURLOPT_COOKIEFILE + CURLOPT_COOKIEJAR) na jeden plik, wywołanie CURLa na adres formularza (aby ciastka się nam zapisały) a następnie wywołanie strony "logowania"
:EDIT: - Sprawdzenie czy istnieją przekierowania (widać to w FireBugu) - CURLOPT_FOLLOWLOCATION itp...

HTH
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.