Mam teraz troszkę dziwny projekt. Mianowicie dostane jeden plik z modelem budynku. Powiedzmy 20 piętrowy apartamentowiec. I od strony wschodniej widać 20 pięter * 2 mieszkania na piętro = 40 różnych mieszkań. Na te 40 mieszkań dostanę przezroczystego png wielkości obrazka tego apartamentowca gdzie na nim będzie półprzezroczyste "zakolorowanie" danego mieszkania. Czyli 40 png. Chodzi o to że jak najadę na mieszkanie to pojawi się przypisany do niego png i tak jakby na tym dużym obrazku mi podświetli o które mieszkanie chodzi. W tą stronę łatwo, bo poprostu będę ukrywał pokazywał png.
Poszukuje teraz skryptu który na podstawie czarnobiałego obrazka gdzie na czarno jest bryła jakaś stworzy mi dla <map><area> wielokąt. Na zasadzie x,y,x,y,x,y,x,y itd.
Nie wiem nawet pod jaką nazwą tego szukać.

Dla potomnych można poczytać
http://potrace.sourceforge.net/potrace.pdf 
Ja podejrzałem tylko jeden obrazek i wpadłem na pomysł jak to mądrze liczyć. I jestem szczęśliwy bo się udało :]
Jak tylko przepisze ten kod na normalną klasę to wrzucę na neta, obecnie to jest miszmaż z globalsami i innymi śmieciami na potrzeby szybkiego kodzenia.