Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Generowanie pliku rtf
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojciechu
Witam,

Próbuję za pomocą formularza przesłać dane do pliku rtf, jednak 'wygenerowany' plik wygląda tak samo jak przed przesłaniem danych z formularza.

Oparłem się na przykładzie ze strony: http://lab.artlung.com/rtf/ lecz nawet tam widać, że to nie działa sad.gif

Macie jakiś pomysł na sprawne przesłanie formularzem danych i wygenerowanie w ten sposób pliku rtf/doc/xml (cokolwiek wordopodobnego)? Znalazłem w necie parę gotowych bibliotek do generowania, ale nie chcę iść w aż tak skomplikowane rzeczy, ponieważ przesyłane mają być tylko krótkie wartości tekstowe.
CuteOne
Nie ma znaczenia czy przesyłasz "Hello world" czy dziesiątki tysięcy linii tekstu, w końcowym procesie to jedno i to samo - tekst. Biblioteki nie są tworzone w celu skomplikowanie czegokolwiek wręcz przeciwnie - znacząco przyśpieszają tworzenie i wdrażanie dedykowanych rozwiązań.
muniekw
A w jaki sposób robisz plik .rtf?
wojciechu
Temat do zamknięcia - poszedłem jednak w bibliotekę PHPWord - prosta i przejrzysta, nawet dla 'przedszkolaków' jak ja smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.