Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie Wykrywania "refferala"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dagger
Witam!

Wyswietlam w skrypcie strone w ramcje wbudowanej.
Czy mozna w jakis sposob (jesli tak to jak) zablokowac informacje z jakiej strony ta strona w ramce zostala wyswietlona? Bo jak spogladam w systystyki tych stron w ramce to w dziale "z jakich stron" wyswietla mi adres stronki na której wyswietlilem ta stronke w ramce...

Nawet nie koniecznie ukryc ale np. zapisac jakis adres ... bo w tej chwili to wyglada cos w tym stylu: www.nazwa.pl/index.php?zmienna=12&zmienna=12 itd... a aby na tej stronie w ramce bylo to widzoczne np. jako www.nazwa.pl

Z gory dzieki za pomoc.
Kinool
przypisac na poczatku skryptu do zmiennej referrer domysna wartosc np. www.nazwa.pl
Dagger
Nie nie o to mi chodzilo.
Mialem na mysli zmienna srodowisowa HTTP_REFERER.
Znalazlem taki opis:
"adres strony (jeśli taka była) referenta, z której odwiedzający został pzekierowany na naszą stronę. Wartość ta jest ustawiana przez przeglądarkę - nie wszystkie to robią"
Czyli jesli przegladarka ustawia ta zmienna to chyba mozna jakos poprzez skrypt przypisac jej inna zmienna lub warto null ?
Kinool
chodzilo mi o to zeby na poczatku skryptu dac np:

$_SERVER['HTTP_REFERER'] = 'www.mojastrona.pl'; albo $_SERVER['HTTP_REFERER'] = '';

nie sprawdzalem tego ale powinno dzialac! (zmienna ustawiona przez przegladarke powinna zostac zastapiona na twoja)
Dagger
Niestety nie pomoglo. Nadal w statystykach strony wyswietla "oryginalny" adres strony.

Macie jakies inne pomysly jak mozna by to zrobic?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.