Cytat(d3ut3r @ 15.11.2012, 16:28:13 )

Też mnie to zastanawia ... sprzedajesz produkt x powołując się na statystyki produktu y tylko dlatego że działa na podobnej zasadzie...
Tzn rozumiem zamysł, że chcesz pokazać jaki potencjał ma takie a nie inne rozwiązanie jednak trochę może to wprowadzić osobę chcącą to kupić w błąd, gdyż imgur nie jest przedmiotem sprzedaży ani też nie jest oparty o rozwiązanie na którym działa kliczek.pl więc statystyki tamtego serwisu niczego o twoim skrypcie nie mówią (czy jest tak samo optymalny ? czy przy ruchu na poziomi 9gag wyjdzie że w praktyce trzeba napisać całość od nowa ?) .
Witam,
w opisie aukcji nie ma żadnych statystyk, więc błędnym założeniem logicznym w Twojej wypowiedzi jest stwierdzenie, że się na nie powołuje. Dokładnie, tak jak określiłeś miałem w zamyślę ukazanie potencjału, co do samego serwisu - jest oparty o podobnym rozwiązaniu. Co do samego ruchu na serwisie dokładnie przytoczyłem aktualną sytuację - ruch nie jest duży, ale również serwis nie był w żaden sposób znacząco reklamowany, więc w tym przypadku najłatwiej jest przybliżyć ewentualny jego rozwój, potencjał. W tym przypadku bezsensownie byłoby rozpatrywać w opisie aukcji takie czynniki jak ruch z wyszukiwarek, ruch type-in, zarobki i tym podobne.
A co do porównania do samego serwisu IMGUR.com - myślę, że jest to dosyć trafne zestawienie, ponieważ na tej samej zasadzie pewna sieć, która jest aktywna w Polsce i inwestuje w start-upy chciała nabyć ten serwis argumentując właśnie wprowadzeniem do Polski podobnego produktu jak imgur.com. Wtedy jeszcze miałem plany co do rozwoju tego serwisu i nawet nie rozmawiałem o cenę i warunki z w/w podmiotem jednocześnie rezygnując.
W razie kolejnych pytań proszę pytać, do końca dnia z pewnością będę aktywny w tym temacie.
Pozdrawiam,
Bartek