Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabazpieczenie twórczości
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dareckiphp
Witam, wiem że temat już był poruszany na forum ale niestety z mizernym skutkiem.
Czy ktoś może dysponuje wiedzą w jaki sposób oddając klientowi całą zawartość serwisu internetowego (czyli fizycznie dostaje pliki) uniemozliwić mu ich oglądanie.
Mogą się w środku pojawiać piękne znaczki. Ważne jest, aby program umożliwiał takie zakodowanie pliku, żeby strony chodziły, ale były całkowicie nieczytelne i nie odkodowywalne dla człowieka otrzymującego taki serwis.
Nadmienie że chodzi tu o ochronę swojej pracy, a nie jakieś złośliwości.

Bardzo dziękuję
kszychu
Zend Encoder
dareckiphp
Turck MMCache - super że jest open source, ale dla takich debili jak ja, instalacja jest kompletnie niezrozumiała. Może ktoś będzie tak łaskawy i mi wytłumaczy o co w tym chodzi.
1. - Unpack php sources.
- Put mmcache sources under "ext/mmcache".
- Put "php4ts.lib" into "ext/mmcache".
- Copy "main/config.w32.h.in" into "main/config.w32.h".
- Open project file "ext/mmcache/mmcache.dsp".
- Select release configuration and build "mmcache.dll".
..... super, ale pod winda nie ma czegos takiego jak katalog ext nie mówiąc juz nic o katalogu main.

2. Copy "mmcache.dll" into your php extension folder.
... problem tej samej chyba natury bo niby gdzie znajduje się katalog z rozszerzeniami php

Kolejne punkty to zmiany w php.ini i utworzenie katalogu mmcache nie powinien nikomu sprawić trudności.
Wiedziałem że decydując się na open source napotkam takie kłopoty, ale nie myślałem że polegnę.
No i na koniec (dla dobicia mojej osoby) kodujemy pliki z poziomu command line. Znaczy się cms -> opcja kodująca?

Dzięki za pomoc
Bakus
Nie trzeba kompilować wszystkiego ręcznie z poziomu linii komend... jest od tego skrypt PHPCoder (poszukaj w google).
Co do kompilowania źródełek... do momentu gdy miałem Visual Studio mógłbym Ci to skompilować, aczkolwiek CD uległo zagubieniu i niestety nie jestem w stanie...
Pozostaje ściągnąć z
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=69426
wersję skompilowaną dla Windows (ostatnia dla php 4.3.4) i php w tejże wersji
( http://pl2.php.net/get/php-4.3.4-Win32.zip/from/a/mirror ),
zainstalować oba (skopiować pliki gdzie trzeba) i gotowe...

Drugim rozwiązaniem (które Ci polecam) jest założenie konta (np. testowego) na serwerze, który ma TMMC, wrzucić na niego PHPCoder i swój skrypt, skompilować całość i wręczyć klientowi...

Home.pl daje możliwość założenia konta testowego na 14 dni... tyle Ci powinno wystarczyć... smile.gif
Kinool
pozwole sobie dopisac sie do tematu smile.gif

pisales Bakus o mozliwosci dynamicznego wczytania poprzez dl w skrypcie, mozesz rozwinac temat? tzn musial bym zaladowac i pliczek TurckLoader.so i/lub mmcache.so, ale mam go jedynie jako zrodla, ma ktos moze skompilowane te pliki by mozna je bylo zaladowac??

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.