Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XML][PHP]Czy da się umieści kod php w pliku XML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slimboot
Czy da się umieści kod php w pliku XML.

Muszę zrobic w pliku XML losowe generowanie liczby i chciałem to zrobi za pomoca skryptu php

Kod
echo rand(5, 15);

Jednak plik musi miec rozszerzenie .php, więc mi nie działa. Mam pytanie jak to zrobic? Czy da się w jakiś inny sposób zrobic losowe generowanie liczby w pliku XML? Lub czy da się jakoś zrobic by czytało mi skrypt php w tym liku?
nospor
a tego xml to ty generujesz? No to jaki problem w momencie generowania wstawić tam losową liczbę?
slimboot
Cytat(nospor @ 6.11.2012, 17:13:03 ) *
a tego xml to ty generujesz? No to jaki problem w momencie generowania wstawić tam losową liczbę?

Troche sie nie znam, mam poprostu plik xml, który jest generowany przez program do odtwarzania muzyki, niestety nie potrafie grzebac w tym programie, dlatego myslałem, ze moze się da coś ustawic w samym pliku xml

Dlatego mam pytanie, czy da się to coś zrobic bezposrednio w pliku XML?
Crozin
1. Nie, bezpośrednio w XML-u się nie da.
2. Co za problem wygenerować to przez PHP oraz dodać nagłówek HTTP Content-Type wskazujący na plik XML?
slimboot
Cytat(Crozin @ 6.11.2012, 17:37:51 ) *
1. Nie, bezpośrednio w XML-u się nie da.
2. Co za problem wygenerować to przez PHP oraz dodać nagłówek HTTP Content-Type wskazujący na plik XML?

Dokładnie jest to odtwarzacz muzyki, do umieszczania na stronie, tyle, że niemogę ustawic, by odtwarzało muzykę losowo i myslałem, że napisze skrypt php w dokumencie xml, gdzie znajduje się playlista, no ale niestety jest zonk, jak chce ktos zobaczyc, to odtwarzacz mozna pobrac z TĄD

Wygenerowac przez PHP nie umiem, i nawet nie jestem pewien czy sie da, więc jakby ktoś zerknął na to i mi pomógł, byłbym wdzięczny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.