Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa odsłona PostgreSQL'a ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kamis
Nie długo pojawi się stronka http://www.postgresql.pl czy będzie ciekawsza i konkurencyjna dla oficjalnej (zamieszczonej jako link na stronie głównej www.postgresql.org) http://www.postgresql.org.pl/ ? Czy zrzeszy fanatyków tej właśnie bazy danych ? Polskie strony poświęcone w całości PostgreSQL'owi są dosyć ubogie - za zwyczaj, ich treścią, są przetłumaczone na język polski manuale, texty angielskie/ które wystarczają w zupełności do pracy z tą bazą, ale nie rozwijają myślenia grupowego (rozbudowane projekty - rozproszone). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to zmienić?

Pojawienie się konkurencyjnych stron o Postgres'ie może przyczynić się do wzrostu popularności wśród użytkowników tej właśnie bazy danych....
MySQL'u bój się biggrin.gif

Ps. Cieszę się, że w necie jest forum.php.pl smile.gif
Bartol
Strona postgresql.pl zostala w chwili obecnej uruchomiona tylko jako forum o bazach danych, w niedlugiej przyszlosci planujemy otworzenie portalu o bazach danych, jednak to wymaga nakladu pracy, a to z kolei wymaga duzo czasu ktorego coraz czesciej brakuje sad.gif dlatego osoby chetne do wspolpracy prosze o kontakt ze mna
SongoQ
@Bartol kilka rzeczy odnosnie serwisu.

Cytat
niedlugiej przyszlosci planujemy otworzenie portalu o bazach danych

Jesli mial by to byc portal o bazach danych to troszeczke "rozjezdza" sie z nazwa (domena). Domena powinna sie nie tyle kojarzyc sie PG lecz z wszystkimi bazami danych.

Cytat
w chwili obecnej uruchomiona tylko jako forum o bazach danych

Troszeczke trudno bedzie "rozkrecic" forum, ale mam nadzieje ze ruch bedzie taki jak na forum.php.pl.

Cytat
osoby chetne do wspolpracy prosze o kontakt ze mna

Jesli to jest mozliwe to chcialbym sie przyczynic do rozwoju portalu o bazkach.
Bartol
Cytat
Jesli mial by to byc portal o bazach danych to troszeczke "rozjezdza" sie z nazwa (domena). Domena powinna sie nie tyle kojarzyc sie PG lecz z wszystkimi bazami danych.
tak, dlatego w planach mamy zakup innych domen
Cytat
Troszeczke trudno bedzie "rozkrecic" forum, ale mam nadzieje ze ruch bedzie taki jak na forum.php.pl.
to juz zalezy od tego, jak bedziecie je traktowac. Jezeli w razie problemow z baza danych bedziesz odwiedzal to forum jako pierwsze, to na pewno ruch bedzie kilka razy wiekszy, ale jezeli ma byc tylko proba uzyskania pomocy, po nieudanych probach na innych forach to bedzie ciezko sad.gif
Cytat
Jesli to jest mozliwe to chcialbym sie przyczynic do rozwoju portalu o bazkach.
wyslij mi PW na pgsql.pl
Seth
Cytat(Bartol @ 2005-03-20 12:41:36)
Cytat

tak, dlatego w planach mamy zakup innych domen

I chyba zmiane loga winksmiley.jpg

Swoja droga spodziewalem sie forum o Postgresie (domena, logo), a widze forum o roznych baza danych... jezeli chcecie otworzyc takie forum to moze kupcie jedna domene, ktora bedzie sie kojarzyla z serwisem, a od innych dawajcie przekierowanie na nia.

Pomysl dobry ale wykonanie nie podoba mi sie.
SongoQ
Pomysl jest OK i mam nadzieje ze userow bedzie tylu ilu na forum.php.pl jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.