-Leo-
10.11.2012, 21:39:07
Jak w temacie,książki o PHP odpadają,bo po prostu wygodniej mi jest uczyć się na kursach.Czy ktoś mógłby mi napisać,co mam zrobić aby być w temacie programowania bynajmniej ogarniętym. Marzy mi się(Może kiedyś będą to realistyczne plany)stworzyć swoją grę przeglądarkową. Wiem że to nie takie hop siup,także nie musicie mnie w tym uświadamiać,tylko proszę Was o jakieś sprawdzone kursy online,metody nauki,ćwiczenia tak abym był jak najbliżej swojego marzenia.Od razu zaznaczam,że nie wystarczy mi napisać:"Po prostu ucz się"gdy to jest kompletnie bezsensu,no chyba że poprzedzone jakimś kursem/poradą etc. Za programowanie wziąłem się już dawno,jednak od kilku dni mam dopiero samozaparcie,aby ruszyć dupę i się czegoś nauczyć.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
-Leo-
10.11.2012, 22:02:04
Hmmm,okej,a co później?
Spawnm
10.11.2012, 22:08:54
Książka.
jepek
10.11.2012, 22:09:27
Cytat(-Leo- @ 10.11.2012, 23:02:04 )

Hmmm,okej,a co później?
Najpierw przerób to i zobacz czy Ci będzie mało.
-Leo-
10.11.2012, 22:17:31
Mianowicie chodziło mi o jakieś ćwiczenia po przeczytaniu tego co mi kolega podrzucił
IceManSpy
10.11.2012, 22:28:59
Zestaw ćwiczeń:
1. Zrób 2 tabele w bazie danych, wypełnij je przykłądowymi rekoradami i wyświetl je na ekranie
2. Utwórz klasę samochód i dodaj do niego atrybuty + kilka metod.
3. Rozszerz klasę samochód o klasę model i dodaj do niego atrybuty + kilka metod.
Nie ma czegoś takiego jak ćwiczenia. To nie są zadania w matematyce. Masz na coś pomysł i to robisz.
-Leo-
10.11.2012, 22:32:32
Co bym nie napisał,to mi dogryzacie.Chodziło mi o ćwiczenia do każdego działu,pisałem przecież że jak chcesz mi na szybko odpowiedzieć,to lepiej w ogóle nie odpisuj.Zapewne nie ma czegoś takiego jak "ćwiczenia do każdego działu"aczkolwiek chodziło mi o jakieś rady,które być może dla Was są oczywiste,a dla mnie to garść wiedzy.
IceManSpy
10.11.2012, 22:50:09
Sam ćwicz zdobytą wiedzę. Rób skomplikowane ify, pętle, a potem obiektówka. Czego chcesz od nas więcej?
My nie jesteśmy paniami czy panami w szkole, którzy zadają zadanka domowe i ćwiczenia. My służymy radą i pomocą na konkretne przypadki.
-Leo-
10.11.2012, 22:54:08
Jako że jesteście dużo bardziej doświadczeni,liczyłem na fachową pomoc.Oczywiście,wszystko zależy ode mnie,ponieważ to ja mam się nauczyć,jednak wy możecie mi tą naukę ułatwić...No cóż,zabieram się do lektury.
IceManSpy
10.11.2012, 22:59:41
Wskazaliśmy ścieżkę, jak będziesz mieć problem to zarejestruj się i pytaj. Wtedy na pewno dostaniesz konkretną odpowiedź na konkretny problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.