Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak zacząć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Leo-
Jak w temacie,książki o PHP odpadają,bo po prostu wygodniej mi jest uczyć się na kursach.Czy ktoś mógłby mi napisać,co mam zrobić aby być w temacie programowania bynajmniej ogarniętym. Marzy mi się(Może kiedyś będą to realistyczne plany)stworzyć swoją grę przeglądarkową. Wiem że to nie takie hop siup,także nie musicie mnie w tym uświadamiać,tylko proszę Was o jakieś sprawdzone kursy online,metody nauki,ćwiczenia tak abym był jak najbliżej swojego marzenia.Od razu zaznaczam,że nie wystarczy mi napisać:"Po prostu ucz się"gdy to jest kompletnie bezsensu,no chyba że poprzedzone jakimś kursem/poradą etc. Za programowanie wziąłem się już dawno,jednak od kilku dni mam dopiero samozaparcie,aby ruszyć dupę i się czegoś nauczyć.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
!*!
Zacznij od http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP
-Leo-
Hmmm,okej,a co później?
Spawnm
Książka.
jepek
Cytat(-Leo- @ 10.11.2012, 23:02:04 ) *
Hmmm,okej,a co później?

Najpierw przerób to i zobacz czy Ci będzie mało.
-Leo-
Mianowicie chodziło mi o jakieś ćwiczenia po przeczytaniu tego co mi kolega podrzucił wink.gif
IceManSpy
Zestaw ćwiczeń:
1. Zrób 2 tabele w bazie danych, wypełnij je przykłądowymi rekoradami i wyświetl je na ekranie
2. Utwórz klasę samochód i dodaj do niego atrybuty + kilka metod.
3. Rozszerz klasę samochód o klasę model i dodaj do niego atrybuty + kilka metod.

Nie ma czegoś takiego jak ćwiczenia. To nie są zadania w matematyce. Masz na coś pomysł i to robisz.
-Leo-
Co bym nie napisał,to mi dogryzacie.Chodziło mi o ćwiczenia do każdego działu,pisałem przecież że jak chcesz mi na szybko odpowiedzieć,to lepiej w ogóle nie odpisuj.Zapewne nie ma czegoś takiego jak "ćwiczenia do każdego działu"aczkolwiek chodziło mi o jakieś rady,które być może dla Was są oczywiste,a dla mnie to garść wiedzy.
IceManSpy
Sam ćwicz zdobytą wiedzę. Rób skomplikowane ify, pętle, a potem obiektówka. Czego chcesz od nas więcej?
My nie jesteśmy paniami czy panami w szkole, którzy zadają zadanka domowe i ćwiczenia. My służymy radą i pomocą na konkretne przypadki.
-Leo-
Jako że jesteście dużo bardziej doświadczeni,liczyłem na fachową pomoc.Oczywiście,wszystko zależy ode mnie,ponieważ to ja mam się nauczyć,jednak wy możecie mi tą naukę ułatwić...No cóż,zabieram się do lektury.
IceManSpy
Wskazaliśmy ścieżkę, jak będziesz mieć problem to zarejestruj się i pytaj. Wtedy na pewno dostaniesz konkretną odpowiedź na konkretny problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.