Zależy czy klasa czlowiek jest klasą potomną klasy pokaz. Jeśli tak to poczytaj o chainingu. W skrócie chodzi o to, by każda metoda miała: return $this; wtedy przekazywać możesz kolejnym metodom instancję obiektu łańcuszkiem. A dlaczego tak? Pomyśl

Metoda LiczTekst jest wykonywana tylko gdy wywołuje ją obiekt danej klasy i jej klasy potomnych (o ile nie jest przez nie przesłonięta). Tak więc musi być wywoływana jako $this->LiczTekst... ale jeśli $this jest jednocześnie jako return z innej metody, to można to potraktować jako ciągłość. Dlatego też ta właściwość jest nazywana "chaining", ponieważ umożliwia łączenie metod w łańcuch, gdzie wyjście jednej jest jednocześnie wejściem dla kolejnej.
Oczywiście ma to sens tylko w przypadku metod, które teoretycznie nie powinny zwracać określonej wartości oczekiwanej, bo po co mam zwracać cały obiekt przykładowo w metodzie getName?

Jest to jednak idealne do setterów, które mogą przekazywać sobie obiekt klasy i ciurkiem ustawiać określone atrybuty klasy, czyli to o co w sumie Ci chodzi.
A tak offtopem... Jak dla mnie połączenie wyświetlania i liczenia to trochę niezbyt logiczna kombinacja. Albo coś wyświetlasz na jakimś urządzeniu wyjściowym, albo coś liczysz.
Jeśli zaś chcesz by zmienna wyswietl miała metody innej klasy to... przypisz jej ten obiekt. Czyli $this->wyswietl = new pokaz(); Myślę, że coś takiego można już na etapie konstruktora klasy zrobić.