Chce stworzyć ksiazkę telefoniczną, w której bedzie można dodawać i usuwać wartości. Problem w tym ze nie wszystko działa tak jak trzeba - nic nie dodaje, nic nie usuwa
<?PHP ?> <?php { $imie_f=$_POST['imie']; $nazw_f=$_POST['nazwisko']; $tele_f=$_POST['telefon']; if ( $imie_f && $nazw_f && $tele_f ) { $query="INSERT INTO 'ksiazkatelefoniczna' (imie,nazwisko,telefon) VALUES ('$imie_f', '$nazw_f', '$tele_f')"; if ($wynik) { } else } else } } { } { $nr = $rekord['nr']; $imie = $rekord['imie']; $nazwisko = $rekord['nazwisko']; $telefon = $rekord['telefon']; } print '<FORM METHOD="POST"><Nowy rekord: <INPUT TYPE="hidden" NAME="action" VALUE="add"> <TABLE> <TR><TD>Imie:</TD><TD><INPUT TYPE="text" NAME="imie"></TD></TR> <TR><TD>Nazwisko:</TD><TD><INPUT TYPE="text" NAME="nazwisko"></TD></TR> <TR><TD>Telefon:</TD><TD><INPUT TYPE="text" NAME="telefon"></TD></TR> </TABLE> <INPUT TYPE="submit" VALUE="Dodaj"> </FORM>'; ?>
Nie rozumiem czemu nie da sie usuwac wartości mimo ze we wczesniejszej fazie kodu nie było z tym problemu, oto próbka
<?php { } { $nr = $rekord['nr']; $imie = $rekord['imie']; $nazwisko = $rekord['nazwisko']; $telefon = $rekord['telefon']; print ("<TD><a href=wyswietlanie.php?action=skasuj&id=$nr\" TITLE=\"Skasuj wpis!\">Wypiernicz</a>"); } ?>
Nie wiem czy to ja nie dostrzegam jakiegoś małego szczegółu czy co, wiem ze kombinuje z tym juz sporo, wiele tematów naczytalem i dalej nic