Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][inne]Instalacja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymonk237231
Witajcie, mam zainstalowanego PHP-FUSIONA na swoim serwerze.
Problem polega na tym, że niby serwer zaatakował wirus, i miałem pozarażane niektóre pliki. Więc usunełem wszystkie pliki tego CMS'a, i wrzuciłem od nowa (tabele w bazie zostały). I teraz pytanie. Czy podczas instalacji PHP-FUSIONA od nowa, używając tych samych prefiksów do tabeli co są już w bazie, usune dane z tej bazy?
Bardzo mi zależy by tych danych nie stracić.
Pomóżcie, dzięki wink.gif

__
Przepraszam za double-post.
Kshyhoo
Jak odpalisz install.php, to całkiem możliwe wink.gif
szymonk237231
Cytat(Kshyhoo @ 20.11.2012, 19:31:09 ) *
Jak odpalisz install.php, to całkiem możliwe wink.gif

Znaczy bo gdy odpalam plik instalacyjny, to pierwsze co jest wpisanie serwera, użytkownika, hasła i PREFIKSU do bazy danych. No i czy jak wpisze prefiks ten sam co jest już w bazie danych (z dodanymi danymi), to czy te dane się usuną?
b4rt3kk
Dla pewności zrzuć sobie kopię bazy danych, jeśli dane się wykasują to przywrócisz kopię, przecież to żadna filozofia.
szymonk237231
Jestem po prostu ciekaw czy jak wpisze ten sam prefix, to czy czasem nie utworzą mi się tak jak by te same tabele, tylko że bez dnaych.

Cytat(b4rt3kk @ 20.11.2012, 19:38:25 ) *
Dla pewności zrzuć sobie kopię bazy danych, jeśli dane się wykasują to przywrócisz kopię, przecież to żadna filozofia.

Chodzi o to, że stronke klubową zrobił kolesiowi taki gościu, i po prostu ten koleś nie może z tym gościem się skontaktować i nie ma danych do bazy danych. Więc nie mam możliwości exportowania danych
Kshyhoo
Nie wiemy, na ile zaawansowany jest instalator, czy sprawdzi i nie nadpisze tabel. Dla pewności zrób tak, jak pisze b4rt3kk.
szymonk237231
Cytat(Kshyhoo @ 20.11.2012, 19:49:01 ) *
Nie wiemy, na ile zaawansowany jest instalator, czy sprawdzi i nie nadpisze tabel. Dla pewności zrób tak, jak pisze b4rt3kk.

Kuuurcze, bo nie mam tego dostępu ;<
Damonsson
Jak nie masz dostępu do bazy danych to nic nie dodasz, ani nie usuniesz przecież. Więc Twój problem nie istnieje wink.gif
szymonk237231
znaczy jest nazwa uzytkownika i hasło (mam w starym pliku konfiguracyjnym), ale podczas gdy chciałem sie zalogować do PHP MyAdmina to nie dało rady. ;|
b4rt3kk
Napisz skrypt, który skopiuje zawartość wszystkich tabel, np. do postaci pliku tekstowego, który zapiszesz sobie na dysku. Tak przygotowany skrypt wrzuć na serwer i odpal. PhpMyAdmin to nie jedyna metoda skopiowania tabel, przecież masz dane do bazy, więc masz pełny dostęp do jej zawartości.
szymonk237231
Cytat(b4rt3kk @ 20.11.2012, 20:15:00 ) *
Napisz skrypt, który skopiuje zawartość wszystkich tabel, np. do postaci pliku tekstowego, który zapiszesz sobie na dysku. Tak przygotowany skrypt wrzuć na serwer i odpal. PhpMyAdmin to nie jedyna metoda skopiowania tabel, przecież masz dane do bazy, więc masz pełny dostęp do jej zawartości.

To można zrobić takie skrypty?? ohmy.gif

Dzięki za podsunięcie pomysłu! smile.gif
Bardzo mi pomogłeś smile.gif

Chociaż nie moge sobie w głowie tego przerobić jak takie coś napisać.
Na necie widze ale do kopiowania tabel (poszczególnych). a ja chciałbym całą baze skopiować do pliku jak napisałeś.
Pomocyy
Damonsson
Google nie gryzie.

Choćby temat z forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=188475
b4rt3kk
  1. <?php
  2.  
  3. $dsn = 'mysql:host=localhost;dbname=baza';
  4. $user = 'root';
  5. $password = '';
  6.  
  7. try {
  8. $pdo = new PDO($dsn, $user, $password);
  9. } catch (PDOException $e) {
  10. echo 'Connection failed: ' . $e -> getMessage();
  11. }
  12.  
  13. $stmt = $pdo -> prepare("SELECT TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_SCHEMA = 'baza'");
  14. $stmt -> execute();
  15.  
  16. while ($row = $stmt -> fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
  17. $query = "SELECT * FROM {$row['TABLE_NAME']}";
  18. $stmt = $pdo -> prepare($query);
  19. $stmt -> execute();
  20. echo 'TABLE NAME: <b>'.$row['TABLE_NAME'].'</b><br/>';
  21.  
  22. while ($row1 = $stmt -> fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
  23.  
  24. foreach ($row1 as $key => $value) echo $key . '=>'.$value . '<br/>';
  25.  
  26. }
  27. }
  28.  
  29. ?>

ZMień dane do bazy na swoje i odpal u siebie. Zamiast echo daj sobie to do jakiejś tablicy czy coś, a następnie zapisz do pliku.
Kshyhoo
Dostałeś już rozwiązanie, więc bierz się za robotę i nie zakładaj nowych tematów.
szymonk237231
Sory, i dzięki za odpowiedź . wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.