Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Skrypt umieszczony w znacznikach <? ?> nie wykonuje się lokalnie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
doman_1
Witam,

Nie spotkałem się wcześniej z takim problemem, mam serwis postawiony jako VirtualHost. Grafika, style oraz treści serwisu ładują się bez problemu, jednak skrypt php umieszczony w znacznikach <? ?> nie chce się wykonać. Na stronie warunki oraz zmienne wyświetlają się jako tekst. W momencie kiedy zmienię znaczniki na z <? ?> na <?php ?> skrypt wykona się. Przy małej ilości podstron mogę się pomęczyć i zmienić znaczniki jednak przy dużej ilości staje się to dość uciążliwe. Czy jest jakiś sposób aby nawet skrypty umieszczone w znacznikach <? ?> zaczęły normalnie działać?

Pozdrawiam
Kshyhoo
Cytat
Cały kod PHP musi zawierać się pomiędzy znacznikami: <?php oraz ?>, w przeciwnym wypadku interpreter nie wykona kodu. Starsze wersje dopuszczały także parę znaczników <? oraz ?>. Obecnie są one niezalecane, a w PHP 6 nie będą dostępne.

Źródło: wikipedia.org
fate
ini_set
short_open_tag=On
doman_1
Cytat
short_open_tag=On

Dzięki smile.gif
Kshyhoo
Cytat(doman_1 @ 8.12.2012, 13:41:57 ) *
Dzięki smile.gif

Po wejściu PHP6.X, żaden z Twoich skryptów nie ruszy, więc nie masz za co dziękować smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.