Witam,
czy mógłby mi ktoś pomóc w napisaniu skryptu PHP, który utworzy mi kopię zapasową plików z określonej ścieżki FTP.
Specyfikacja
1) Po kliknięciu w przycisk na stronie musi zostać utworzony backup plików (najlepiej w formacie ZIP), który zostanie zamieszczony w przekazanej mu ścieżce na serwerze.
2) Backup będzie tworzony w katalogach tj. "home/user/domains/example.com/public_html/..." a ja chciałbym by w archiwum znajdowały się wszystkie pliki i katalogi dopiero od katalogu "example.com/public_html/..."
3) Potrzebuję również postępu procesu czyli chciałbym by skrypt zliczał wszystkie pliki do spakowania i przekazał tę wartość do bazy danych mySQL a następnie po odświeżeniu strony na której zostaną wyświetlone wyniki (lista backup'ów) w bazie danych mySQL zostanie zaktualizowana wartość ilości spakowanych plików by móc obliczyć wartość procentową postępu procesu.
Na chwilę obecną w/w specyfikacja powinna zobrazować Wam przynajmniej po części czego oczekuję więc jeżeli byłby ktoś w stanie mi pomóc, proszę o jakiekolwiek wskazówki za co będę niezmiernie wdzięczny.
Kontakt
Gadu-Gadu: 41012323
e-Mail: kamil_dunaj@o2.pl
Z poważaniem,
Kamil Dunaj