teez
11.01.2013, 21:17:25
Witam,
Mam już panel logowania, rejestracji na sesjach z przypisaniem do paru podstron ( ukrylem je dla np. tylko zarejestrowanych / zalogowanych ). W skrypcie moim wysyłane są formularze do bazy mysql, a następnie wyświetlane na stronie glównej w tabeli. Chcę zrobić tak, aby każdy kto wysłał swój formularz np.
Zamówienie na jajka, 2 sztuki
Mógł je edytować, oraz aby było napisane Kto dodał rekord ( z jakiego konta ). Jeżeli napisałem zbyt chaotycznie to z góry przepraszam.
djgarsi
11.01.2013, 22:31:57
w sesji przechowuj np id usera i przy wysyłaniu formularza do bazy dodaj id z sesji. Dobrze zrozumiałem problem?
teez
11.01.2013, 22:41:32
A czy jest możliwość dodawania po prostu nazwy użytkownika? Myślę o tym trochę lopatologicznie i coś typu:
Użytkownik jest zalogowany -> Pobiera jego login ( session login ) -> Podaje login jako autora.
Tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać, od czego zacząć itp.
mieszkos
12.01.2013, 00:49:39
Jak masz zrobione logowanie , i ktoś się zalogował to z sesji wyciągasz jego nazwe i masz sobie jakiś tam formularz do dodawania tego co tam pisałeś, no i ktoś go sobie wypełni to robisz to bazy INSERT i dajesz WHERE nick = ten z sesji. Dla edycji zrob sobie np. drugi link Edycja zamówienia i tam ładuj te same pola + jako value wczytaj dane z bazy, i jak ktoś kliknie zapisz (edycje) to robisz UPDATE do bazy WHERE nick = ten z sesji
teez
12.01.2013, 09:57:52
Ok, dzięki. Poradziłem sobie. Nie było to wcale takie trudne jak myślalem. Dodałem po prostu zmienną $nick=Sessia z loginem, następnie przy dodawaniu w insert na końcu '$nick' i w bazie jest. Później już w panelu to co napisałeś i śmiga.

Z resztą w panelu sądzę, że sobie poradzę. Jak coś to będę pisał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.