Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tworzenie serwisu: PHP, szablony w CVS
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Pro > Archiwum Pro
gabrys
Pytanie nie dotyczy bezpośrednio pracy z CVS ale raczej w jaki sposob najlepiej rozwiazac (jak zrobione jest to na php.pl?) przenoszenie serwisu znajdujacego sie w repozytorium do miejsca dostepnego dla serwera www, w ktorym dziala serwis np. zarowno w formie ogolnodostepnej jak i rozwojowej.
Zautomatyzowanie przenoszenia np. o jakiejs okreslonej godzinie to nie jest najlepszy pomysl...
sa jakies systemy stworzone wlasnie do wspomagania developingu serwisow www przez CVS?

generalnie chcialbym sie dowiedziec jak praktycznie rozwiazane sa kwestie: kto decyduje o uaktualnieniu wersji ogolnodostepnej poprawkami dodanymi do CVS, czy wersje rozwojowe wszyscy tworzacy serwis moga z miejsca aktualizowac tak aby mogli rezultaty swojej pracy od razu obejrzec na dzialajacym serwisie?

fantastycznie byloby gdyby tworcy php.pl opisali jak to wszystko rozwiazali sami smile.gif

dzieki =)
e-Gandalf
hmm, zalezy od projektu.

Ja zazwyczaj albo mam w CVS dokladne odwzorowanie struktury serwisu i po prostu eksportuje w ramach update, recznie (nigdy z automatu!), a drugi model to taki, w ktorym mam jakis skrypt budujacy, ktorym tworze "wersje produkcyjna".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.