rubesom
20.01.2013, 16:29:39
Cześć
Chce umieścić na stronie możliwość płatności przez sms. Założyłem konto na DotPay. Udostępniają oni skrypt, który jest bardzo intuicyjny i łatwo go edytować. Tylko, że on odpowiada za dostęp do płatnej części serwisu a mi chodzi o coś zupełnie innego. Użytkownik po wysłaniu smsa i wpisaniu kodu zwrotnego ma dostać punkty na stronie.
Przeszukałem już wiele stron, ale wszędzie jest opisany sposób na płatną cześć serwisu.
Korzystam z pluginu cubepoints i domyślam się, że zmodyfikowanie go z dotpay wymaga już dużo większej znajomości php.
Jak zrobić, żebym widział, który użytkownik wysłał, smsa i żebym mógł mu dopisać te punkty ręcznie przez panel? Bo to jest chyba prostsze rozwiązanie. Chyba, że ktoś znajdzie czas i opisze jak to zrobić.
Dużo osób szuka tego rozwiązania, ale nikt nie jest w stanie pomóc, dodam tylko, że dotpay ze swojej strony informuje, że nie udziela wsparcia technicznego technicznego tym zakresie.
teez
20.01.2013, 16:33:09
Cytat
Jak zrobić, żebym widział, który użytkownik wysłał, smsa i żebym mógł mu dopisać te punkty ręcznie przez panel?
Pytasz o numer telefonu z jakiego został wyslany sms, w panelu dotpaya masz spis numerów z których dostałeś doładownie.
rubesom
20.01.2013, 16:44:23
Cytat(teez @ 20.01.2013, 16:33:09 )

Pytasz o numer telefonu z jakiego został wyslany sms, w panelu dotpaya masz spis numerów z których dostałeś doładownie.
Zalogowany użytkownik wysyła smsa - chce wiedziec któy był to użytkownik, żeby przypisac mu punkty. Nie będę w stanie powiązac numeru telefonu z konkretnym użytkownikiem.
markonix
20.01.2013, 18:10:20
1. Loguje się.
2. Przechodzi do usługi SMS.
3. Wpisuje kod.
4. Weryfikujesz kod - jeśli ok na podstawie osoby zalogowanej dodajesz odpowiedniej osobie punkty. Alternatywnie oprócz kodu wpisuje nick - aby móc innej osobie kupić punkty (domyślnie jego nick jest wpisany).
I tyle, żadnej filozofii - przykłady z płatnym dostępem się przydadzą - wystarczy wywalić to co się dzieje po zweryfikowaniu kodu i wszelkie blokady.
rubesom
20.01.2013, 18:20:10
Cytat(markonix @ 20.01.2013, 18:10:20 )

1. Loguje się.
2. Przechodzi do usługi SMS.
3. Wpisuje kod.
4. Weryfikujesz kod - jeśli ok na podstawie osoby zalogowanej dodajesz odpowiedniej osobie punkty. Alternatywnie oprócz kodu wpisuje nick - aby móc innej osobie kupić punkty (domyślnie jego nick jest wpisany).
I tyle, żadnej filozofii - przykłady z płatnym dostępem się przydadzą - wystarczy wywalić to co się dzieje po zweryfikowaniu kodu i wszelkie blokady.
Ad. 1 - Rozumiem.
Ad. 2 - Rozumiem.
Ad. 3 - Gdzie? Skąd mam wziąc ten skrypt?
Ad. 4 - Jak weryfikuje? Gdize on mi się pokaże?
pitu
20.01.2013, 18:29:12
Liczysz na gotowy skrypt? Nie ten dział.
Jeżeli masz zrobioną weryfikację kodów to wyżej markonix wszystko Ci wyjaśnił.
minolone
20.01.2013, 18:45:07
Instrukcja dość dokładnie opisana podaje link
http://dotpay.pl/files/dotpay_instrukcja_t...lug_premium.pdforaz na stronie dotpay-a masz skrypty przykładowe