Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Integracja dotpay sms
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rubesom
Cześć

Chce umieścić na stronie możliwość płatności przez sms. Założyłem konto na DotPay. Udostępniają oni skrypt, który jest bardzo intuicyjny i łatwo go edytować. Tylko, że on odpowiada za dostęp do płatnej części serwisu a mi chodzi o coś zupełnie innego. Użytkownik po wysłaniu smsa i wpisaniu kodu zwrotnego ma dostać punkty na stronie.

Przeszukałem już wiele stron, ale wszędzie jest opisany sposób na płatną cześć serwisu.

Korzystam z pluginu cubepoints i domyślam się, że zmodyfikowanie go z dotpay wymaga już dużo większej znajomości php.
Jak zrobić, żebym widział, który użytkownik wysłał, smsa i żebym mógł mu dopisać te punkty ręcznie przez panel? Bo to jest chyba prostsze rozwiązanie. Chyba, że ktoś znajdzie czas i opisze jak to zrobić.

Dużo osób szuka tego rozwiązania, ale nikt nie jest w stanie pomóc, dodam tylko, że dotpay ze swojej strony informuje, że nie udziela wsparcia technicznego technicznego tym zakresie.

teez
Cytat
Jak zrobić, żebym widział, który użytkownik wysłał, smsa i żebym mógł mu dopisać te punkty ręcznie przez panel?

Pytasz o numer telefonu z jakiego został wyslany sms, w panelu dotpaya masz spis numerów z których dostałeś doładownie.
rubesom
Cytat(teez @ 20.01.2013, 16:33:09 ) *
Pytasz o numer telefonu z jakiego został wyslany sms, w panelu dotpaya masz spis numerów z których dostałeś doładownie.

Zalogowany użytkownik wysyła smsa - chce wiedziec któy był to użytkownik, żeby przypisac mu punkty. Nie będę w stanie powiązac numeru telefonu z konkretnym użytkownikiem.
markonix
1. Loguje się.
2. Przechodzi do usługi SMS.
3. Wpisuje kod.
4. Weryfikujesz kod - jeśli ok na podstawie osoby zalogowanej dodajesz odpowiedniej osobie punkty. Alternatywnie oprócz kodu wpisuje nick - aby móc innej osobie kupić punkty (domyślnie jego nick jest wpisany).

I tyle, żadnej filozofii - przykłady z płatnym dostępem się przydadzą - wystarczy wywalić to co się dzieje po zweryfikowaniu kodu i wszelkie blokady.
rubesom
Cytat(markonix @ 20.01.2013, 18:10:20 ) *
1. Loguje się.
2. Przechodzi do usługi SMS.
3. Wpisuje kod.
4. Weryfikujesz kod - jeśli ok na podstawie osoby zalogowanej dodajesz odpowiedniej osobie punkty. Alternatywnie oprócz kodu wpisuje nick - aby móc innej osobie kupić punkty (domyślnie jego nick jest wpisany).

I tyle, żadnej filozofii - przykłady z płatnym dostępem się przydadzą - wystarczy wywalić to co się dzieje po zweryfikowaniu kodu i wszelkie blokady.

Ad. 1 - Rozumiem.
Ad. 2 - Rozumiem.
Ad. 3 - Gdzie? Skąd mam wziąc ten skrypt?
Ad. 4 - Jak weryfikuje? Gdize on mi się pokaże?
pitu
Liczysz na gotowy skrypt? Nie ten dział.

Jeżeli masz zrobioną weryfikację kodów to wyżej markonix wszystko Ci wyjaśnił.
minolone
Instrukcja dość dokładnie opisana podaje link
http://dotpay.pl/files/dotpay_instrukcja_t...lug_premium.pdf
oraz na stronie dotpay-a masz skrypty przykładowe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.