Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zlecę utworzenie 1 pliku CSV z jednej frazy powtarzanej w 4800 plików PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
piotrss
Zlecę utworzenie jednego pliku csv, xls.

Mam na dysku 4.800 plików PHP.
Każdy z nich ma 40kb (po około 700-900linii tekstu).

Chcę wyszukać w każdym z nich frazę (jak na żółto) i skopiować tylko nr telefonu.
To działanie (wyszukaj frazę, skopiuj tylko telefon) potrzebuję powtórzyć na wszystkich plikach.

.....

Nie mam pojęcia jak to zrobić.
Rozmiar przed skompresowaniem: 140MB Po: ok. 4MB

Czas na realizację: 20 luty 2013

Przykładowy plik:................ Hasło do pliku: poprzez PW

Dodam, ze ta wyszukiwarka obsluguje wyrazenia regularne
piotrss
Robiłem tak przed napisaniem posta tutaj.
Wynik wychodził zerowy.
lukaskolista
To dziwne, bo mi dziala. W Oknie wyszukiwania musisz zaznaczyc opcje "Wyrazenia regularne". Szukalem najprostszym wyrazeniem [0-9-]+ i znalazlo wszystko bez wzgledu na to, jakimi znakami byly otoczone. Sory ze post nie na temat, staram sie pomoc.
piotrss
Wskaż fundację na którą wpłacić mam kasę. Wpłacę połowę najtańszej oferty za wykonanie którą dostałem na priv. Źle korzystałem z Notepad++

========

Potwierdzenie wpłaty na fundację wysłałem na PW
lukaskolista
Szczerze mowiac nie spodziewalem sie takiej reakcji, nazwe fundacji wyslalem napriv.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.