ithat
4.02.2013, 10:51:43
Witam
mam problem z butonami pod Internetem explorerem, otóż poprostu nie dzialaja. Wszystkie inne przeglądarki nie maja żadnych problemow ;s niestety IE odmówiło wspolpracy
oto kod
echo 'Wyswietl dane klienta: <b>' . $_POST['dane'] . '</b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba WHERE klient = '{$_POST['dane']}'"); echo "<a href='zapis.php?dane=$_POST[dane]'><button>Zapisz do csv</button></a>"; echo "<a href='indexzamo.php'><button>Wróć</button></a>";
Nie działa, ani klawisz Wróć, ani zapisz do cvs, w czym leży problem ?
pozdrawiam
Ithat
nospor
4.02.2013, 10:52:59
Albo link, albo button... sie zdecyduj....
Nie:echo "<a href='zapis.php?dane=$_POST[dane]'><button>Zapisz do csv</button></a>";
a:echo "<a href='zapis.php?dane=$_POST[dane]'>Zapisz do csv</a>";
Analogicznie drugi
ithat
4.02.2013, 11:07:40
Tylko ten przycisk ma wysyłać zmienna i przekierowywać na ta stronę zarazem, jezeli dobrze rozumiem w tej chwili tylko wysyla zmienna ? Jezeli to zle zrozumialem, to przycisk dalej nie dziala, tzn nie przekierowywuje do zapis.php
pozdrawiam
nospor
4.02.2013, 11:08:28
A poprawiłeś tak jak prosiłem? Wywaliłes BUTTON i zostawiłeś sam A? Pokaż kod po poprawkach
ithat
4.02.2013, 11:13:31
Oto kod po poprawce
echo 'Wyswietl dane klienta: <b>' . $_POST['dane'] . '</b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba WHERE klient = '{$_POST['dane']}'"); echo "<a href='zapis.php?dane=$_POST[dane]'>Zapisz do csv</a>"; echo "<a href='indexzamo.php'>Wróć</a>"; }
nospor
4.02.2013, 11:15:55
No ale chwila, ty tam masz jakis formularz jeszcze czy tylko te linki? Bo jak tylko te linki to wszystko jest ok, a jeśli masz formularz, i chcesz wysłać formularz, to nie może być link, tylko ma być pole SUBMIT
ithat
4.02.2013, 11:23:54
W przypadku buttona wroc, jest on odpowiedzialny za powrot do poprzedniej strony, czy tam formularza, zapis csv przerzuca cie do zapis.php razem ze zmienna dane, wszystko dziala pod chromem i FF, problem pojawia sie tylko pod IE
pozdrawiam
Poprawiony kod przez ciebie, również dziala pod chromem i FF, IE bez zmian
echo "<a href='/zapis.php?dane=$_POST[dane]'>Zapisz do csv</a>"; echo "<a href='/indexzamo.php'>Wróć</a>";
A tak?
ithat
4.02.2013, 11:36:04
Dalej to samo ;/, pod chromem i FF dziala, niestety IE bez zmian
moze powinien to na imputy zamienic ?
Szymciosek
4.02.2013, 11:39:36
Lepiej pokaż cały kod lub jego większą część.
A co konkretnie Ci nie działa? Linki Ci nie działają? to mało prawdopodobne. Jeśli button, to powinien mieć wartość jaką podał mój przedmówca. Pokaż kod w całości + opis co chcesz uzyskać.
nospor
4.02.2013, 11:40:53
To może inaczej....
klikając na zapis do scv jaki masz link pod IE? Bo rozumiem, ze na zapis.php cię przenosi? Musi przenieść, bo to jest normalny link. Pokaz wiec jak wyglada adres w IE po przeniesieniu na IE.
Druga rzecz:
skąd wiesz ze nie dziala? Co ma robić zapis.php? Ma zapisać coś do pliku? Czy może ma zapisać i zwrócić ten plik?
W IE 8 działa tak samo jak w FF i Chrome.
W IE 6 nie działa.
ithat
4.02.2013, 11:51:04
Pisze to kolejny raz, przycisk wroc, mial byc odpowiedzialny za powrot do poprzedniej strony, i chce zeby to byl przycisk, a nie link. Za to przycisk zapisz do csv jest odpowiedzialny za przekierowanie zmiennej do zapis.php, oraz formularza zapis.php. Przyciski działają bez zarzutu po chromem i FF, lecz chwili włączenia IE klikają w nie, nic się nie dzieje
<?php
$host = "xxxx";
$user = "xxx";
$password = "xxxxx";
if (!$link) {
}
if (($_POST['dataod'] != "") AND ($_POST['datado']) != "")
{
if ($_POST['dane'] == 'qwer')
{
echo 'Wyswietl dane klienta: <b> Wszyscy </b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba WHERE data between'$_POST[dataod]' AND '$_POST[datado]' ORDER BY klient");
echo "<a href='zapis.php?dane=wszyscy'><button>Zapisz do csv</button></a>"; echo "<a href='indexzamo.php'><button>Wróć</button></a>";
}
else
{
echo 'Wyswietl dane klienta: <b>' . $_POST['dane'] . '</b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba WHERE klient = '{$_POST['dane']}' AND data between'$_POST[dataod]' AND '$_POST[datado]'"); echo "<a href='zapis.php?dane=wszyscy'><button>Zapisz do csv</button></a>"; echo "<a href='indexzamo.php'><button>Wróć</button></a>"; }
}
else
{
if ($_POST['dane'] == 'qwer')
{
echo 'Wyswietl dane klienta: <b>Wszyscy</b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba ORDER BY klient");
echo "<a href='zapis.php?dane=wszyscy'><button>Zapisz do csv</button></a>"; echo "<a href='indexzamo.php'><button>Wróć</button></a>"; }
else
{
echo 'Wyswietl dane klienta: <b>' . $_POST['dane'] . '</b><br/>'; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM proba WHERE klient = '{$_POST['dane']}'"); echo "<a href='/zapis.php?dane=$_POST[dane]'>Zapisz do csv</a>"; echo "<a href='/indexzamo.php'>Wróć</a>"; }
}
$liczba=0;
echo "<table class='wynik' cellspacing='1'>"; echo "<br>Znaleziono: <b>$licznik</b> pasujących rekordów"; if($licznik>5000)
{
echo "<br>Wyświetlone wyniki ograniczone do <b>5000</b> rekordów"; }
echo "<tr><th>S/N</th><th>Urzadzenie</th><th>Zamowienie</th><th>Klient</th><th>Nr.Faktury</th><th>Data</th></tr>"; echo "<tr class='podswietlenie'>"; if($liczba<5000)
{
if (isset($r->sn)) echo "<td class='komorka'>".$r->sn."</td>"; if (isset($r->urzadzenie)) echo "<td class='komorka'>".$r->urzadzenie."</td>"; if (isset($r->zamowienie))echo "<td class='komorka'>".$r->zamowienie."</td>"; if (isset($r->klient))echo "<td class='komorka'>".$r->klient."</td>"; if (isset($r->nr_faktury))echo "<td class='komorka'>".$r->nr_faktury."</td>"; if (isset($r->data))echo "<td class='komorka'>".$r->data."</td>"; }else
{
break;
}
}
?>
To już Ci napisaliśmy jak poprawnie użyć button. Spróbuj nadać mu typCytat
type="button"
Edycja...
Emm... to skoro masz button, to wyślij za jego pomocą inny POST i na tej podstawie zrób przekierowanie, lub napisz tylko link "wróc" i ostyluj go tak jak button.
Edycja 2...
Użyj input i ukryj go, a dla IE wyświetl za pomocą komentarzy warunkowych.
Jeszcze raz powtórze:
Na IE 8 przycisk wróć działa.
ithat
4.02.2013, 12:37:33
Loko, sprawdzalem na IE9, i w nim nie dziala, a na tej wersji mi zalezy. Komentarze warunkowe? Możesz rozwinąć temat, jestem mocno początkujący w PHP
Mnie na IE 9 także działa.
Może sprecyzuj co znaczy nie działa?
W IE 6 po wciśnięciu w ogóle nic się nie dzieje.
W IE 9 po wciśnięciu idzie do linka.
ithat
4.02.2013, 12:43:18
No to juz nie mam pojecia co sie dzieje....Po wciśnięciu przycisku nic sie nie dzieje
Cytat(ithat @ 4.02.2013, 12:43:18 )

No to juz nie mam pojecia co sie dzieje....Po wciśnięciu przycisku nic sie nie dzieje
Niech ktoś jeszcze sprawdzi. U mnie na IE 9 jest dokładnie ten sam efekt co na IE 8, FF i Chrome. Natomiast na IE 6 po wciśnięciu nic się nie dzieje (co ciekawe, na IE 6 słowo Wróć jest podkreślone w buttonie).
Cytat(ithat @ 4.02.2013, 12:37:33 )

Komentarze warunkowe? Możesz rozwinąć temat, jestem mocno początkujący w PHP

http://webhosting.pl/Haki.CSS.i.komentarze...ernet.ExploreraChoć w IE9 ich już nie ma, bo silnik jest dopracowany.
ithat
4.02.2013, 13:36:16
mam dokladnie tak samo pod IE 9, napis jest podkreslony
Cytat(ithat @ 4.02.2013, 13:36:16 )

mam dokladnie tak samo pod IE 9, napis jest podkreslony
Albo mamy dwa różne IE 9 albo czary. Nie chce mi się screena robić ale na Windows 7 pod IE9 nie mam podkreślenia i przycisk działa. Nie wiem co tu więcej można... Tylko jeszcze jedno porównanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.