Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Access]indexowanie podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maksik
Witam

mam podstrony w jednym pliku tworzone poprzez $_GET gdzie link wygląda w formie: index.php?p=strony&id=452
chciałbym aby zawartość była indexowana w google.com, jak to zrobić? wystarczy poprzez .htaccess zmienić tylko aby linki były w formie /strony/1.html ?

Proszę o pomoc
aras785
są indexowane...
maksik
id=452 to są np posty generowane przez userów, zawartość ich właśnie nie jest indexowana, i nie wiem dlaczego, tylko wszystkie podstrony są indexowane które mają końcówkę .php dlatego zapytałem czy zmiana w htaccess mogła by pomóc?
nospor
tak, ładne url mogły by pomóc.

aras też ma racje, strony co masz teraz tez powinny być indeksowane, ino gorzej i dłużej smile.gif
djgarsi
W obecnej formie też będą indeksowane, jednak poprawniej jest tworzyć przyjazne linki dla wyszukiwarek.
Co do tego jak wykonać te linki to jest masa poradników, np. fraza -> przyjazne linki .htaccess
maksik
z htaccess sobie poradziłem, natomiast jest jakaś możliwość sprawdzenia czy zostały podstrony zindexowane? czy tylko cierpliwość i sprawdzanie w wynikach wyszukiwarki?

mam jeszcze drugie pytanie, czy jest jakiś sposób na to, aby przy podstronach z GET każda miała swoje <title>?
Posio
w sygnaturze kolegi nospora masz link do ładnych url....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.