Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Sprawdzanie czy zmieniła się zawartość strony...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-anton-
Witam wszystkich mam takie nietypowe pytanie do znawców tematu jako że z PHP mam mało do czynienia i polegam raczej na gotowych rozwiązaniach chciałem skorzystać z waszej pomocy i zadać pytanie wink.gif
Załóżmy mam stronę dla przykładu z typami:
http://www.typersi.pl/typer,waldi.html

I teraz czy jest możliwość aby jeśli zostanie ona zaktualizowana żebym dostawał info na maila że strona ta została zaktualizowana?. Skrypt mógłby sprawdzać taką stronę np. co godzinę... i teraz pytanie czy można to w jakiś prosty zrobićquestionmark.gif
I jak mniej więcej wyglądałby skrypt o jakie funkcje oparty no chyba że ktoś byłby tak miły i zaserwował mi gotowca w ramach rozrywki o ile tak jak pisze nie jest to zbyt skomplikowane wink.gif
Podejrzewam że chyba będzie najprościej sprawdzać czy został dodana pozycja do tabeli czyli teraz mamy <tr><td>6</td> czyli dwie następne mogą być <tr><td>7</td> no chyba że będzie bp. dwa dni przestoju to pojawi się <tr><td>9</td> tylko jak to ładnie ubrać w jakąś funkcję wink.gif questionmark.gif
Posio
Pobranie curl'em np zawartości strony > wyciągnięcie z niej tej tabelki o którą Ci chodzi > zapisanie kodu tabelki > po np. 10 min ponowne sprawdzenie > porównanie nowo pobranego kodu ze starym > TAK LUB NIE <TAK> WYSŁANIE

Myślę, że Caritas to nie to okienko... Jeśli chcesz żeby ktoś Ci coś napisał to jest odpowiedni dział na to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.