Cześć. Spotkał się ktoś z was z jakąś klasą obliczającą wynagrodzenia tj. wszystkie składki (zdrowotne, emerytalne,chorobowe...) potrzebuje to obliczać z kwoty netto. Z brutto jest prosto kilka wzorów i po sprawie. Natomiast gorzej z netto.
Pozdrawiam
IceManSpy
7.02.2013, 14:07:14
Na to pewno też są wzory, które wystarczy zaimplementować i wrzucić w klasę.
zaajcu
7.02.2013, 14:11:05
Szukałem i niestety ale nie znalazłem. Wszystko co znalazłem to jest liczone z pensji zasadniczej czyli brutto :/
netmare
7.02.2013, 18:07:32
Nie da się obliczyć wynagrodzenia z netto do brutto prostym wzorem. Ogólnie metoda jest taka, że musisz liczyć w przybliżeniu, a następnie szukać właściweog brutto. Pamiętaj też że trzeba liczyć od całego wynagrodzenia, a nie od róznicy. Tzn żeby wyliczyć ile brutto trzeba dodać żeby pensja wzrosła o 200 netto porównujesz obecne brutto z brutto od którego wychodzi pensja o 200 zł większa. Ogólnie żeby wyliczyć nawet poprawne netto trzeba uwzględnić parę rzeczy które nie koniecznie uwzględniają kalkulatory on-line które widziałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.