Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Metoda post
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rubesom
Cześc

Mam kilkia pytań dotyczących metody post, najpierw opiszę co chcę uzyskac.
Mam pole tekstowe, wysyłam (tak to rozumiem) metodą post tekst, klikam button i wysyła.

1. jak zrobic, żeby wysyłało z jednogo pola tekstowego do drugiego i po każdym wysłaniu nie kasowało poprzedniej wiadomości?

Częśc kodu na którym pracuje:

1. <td height="158" width="376"><center>
  2. <form method="post">
  3. <textarea name="Pytania" cols="40" rows="15"></textarea><!-- Pole tekstowe -->
  4. </center>
  5. <pre> <select name="nazwa">
  6. <option>Przykład</option>
  7. <option>Przykład</option>
  8. </select>
  9. <button type="submit">Wyślij</button></pre>
  10. </form>
  11. </td>
  12. </table>
  13.  
  14. <?php
  15.  
  16. echo $_POST['Pytania'];
  17.  
  18. ?>
sazian
  1. <textarea name="Pytania" cols="40" rows="15" <?=((isset($_POST['Pytania']))?$_POST['Pytania']:'');?>></textarea>
  2. <select name="nazwa">
  3. <option value="1" <?=((isset($_POST['nazwa']) &&$_POST['nazwa']==1)?'selected="selected"':'');?>>Przykład</option>
  4. <option value="2" <?=((isset($_POST['nazwa']) &&$_POST['nazwa']==2)?'selected="selected"':'');?>>Przykład</option>
  5. </select>
  6.  
rubesom
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /virtual/xyz.cba.pl/index2.php on line 31
To ta:
  1. <textarea name="Pytania" cols="40" rows="15" <?=((isset($_POST['Pytania']))?$_POST['Pytania']:'');?>></textarea>

Co jest źle?
ShadowD
I to się nazywa zmienna.
rubesom
To jak mam to wkleic?
sazian
ok sprawdziłem i pomijając fakt że wstawiłem "trochę" nie w tym miejscu w textarea to jest dobrze
  1. <form method="post">
  2. <textarea name="Pytania" cols="40" rows="15"><?=((isset($_POST['Pytania']))?$_POST['Pytania']:'');?></textarea><!-- Pole tekstowe -->
  3. </center>
  4. <pre> <select name="nazwa">
  5. <option value="1" <?=((isset($_POST['nazwa']) &&$_POST['nazwa']==1)?'selected="selected"':'');?>>Przykład</option>
  6. <option value="2" <?=((isset($_POST['nazwa']) &&$_POST['nazwa']==2)?'selected="selected"':'');?>>Przykład</option>
  7. </select>
  8. <button type="submit">Wyślij</button></pre>
  9. </form>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.