Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny zapis tablicy stringa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bim2
Mam baze od klienta gdzie leży coś podobnego do:
{"Tresc 1 lala", "Tresc 2 lalala"}

Nie wiecie czym to jest kodowane? Czy może ręcznie to wypada dekodować? Tj explode i tyle?
Greg0
wygląda jak JSON smile.gif
cudny
Cytat(Greg0 @ 13.02.2013, 22:33:11 ) *
wygląda jak JSON smile.gif

A niby co Cię skłoniło do podpowiedzi, że jest to json ?
Co to ma wspólnego z jsonem ?

A takie coś możesz sobie otworzyć w Excelu o ile to cała baza smile.gif
bim2
Wczasowałem się dlatego teraz odpisuje. Właśnie z excela to zczytuje po konwersji go na .xml I w kolumnie takie coś mam. Normalnie explodem to rozbijam, myślałem że jest jakaś wbudowana metoda.
daniel1302
json_decode
thek
Chłopaki... Cudny ma rację. To nie jest JSON... Jeśli któryś nie wierzy, niech przepuści sobie to coś przez JSLinta a sam zobaczy, że pluje się on do takiego zapis jako nieprawidłowego.
Greg0
No tak racja, ale w sumie jeśli podmieni nawiasy klamrowe na kwadratowe to może sobie go pod json sformatować smile.gif
thek
To co dał bim2 to zapewne tylko przykład i w oryginale są one o wiele bardziej rozbudowane, a tym samym prosta "podmianka nawiasów" nie wchodzi w grę.

Zwróć też uwagę na liczbę postów oraz ilość punktów pomógł. Nie sądzę by osoba z takimi liczbami tam nie rozpoznała JSONa na pierwszy rzut oka. Co do pomysłu z nawiasami można tylko gdybać.
Crozin
Mógłbyś umieścić jakiś większy przykład kodu? Być może jest to jakiś wariant CSV* z pojedynczym rekordem objętym klamrami?

* o ile dobrze pamiętam nie istnieje żadna ustandaryzowana wersja formatu CSV.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.