teez
24.02.2013, 20:50:51
Jestem dopiero na 1 roku szkoly średniej więc jeszcze dużo się pewnie zmieni, ale tak sobie myślę przeglądając propozycje pracy dla programistów PHP - czy jest możliwość dostania się z językiem angielskim na poziomie początkującym? W piśmie nie jest źle, bo nie mam problemu z dogadaniem się z kimś, ale jeżeli już chodzi o mową - samą fonetykę to już trochę ciężko. Jak myślicie czy za te ok. 8 lat znajdę stabilną pracę z takim angielskim?
O$iek
24.02.2013, 20:59:45
No to masz niezły problem

Ja na początku technikum chciałem iść na studia, ale na szczęście mi przeszło. To zależy od Ciebie na jakim poziomie będzie Twój angielski, na szkołę bym raczej nie liczył, bo ile tych godzin masz w tygodniu 3-4(chyba nawet nie)? Śpiewaj, oglądaj filmy bez napisów, itd.
everth
24.02.2013, 21:11:51
Krótko, teraz znajdziesz - a czy za osiem lat to zależy czy branża będzie tak samo kwitnąć jak teraz. Ponieważ wiek działa w tym przypadku in minus to na twoim miejscu podniósłbym poziom języka obcego.
IceManSpy
24.02.2013, 21:14:52
Bez przesady. Zależy gdzie chce iść do pracy, czy w polsce czy w zagranicznej firmie. Jak w polskiej to nikt nie będzie mu kazał gadać po angielsku. Wystarczy pisanie i czytanie.
W każdej ofercie chcą angielski, bo wiadomo, że angielski to język IT, ale w większości ofertach pracy jest wymagany angielski głównie do dokumentacji.
Szymciosek
24.02.2013, 22:40:42
Tak jak mówi IceManSpy, przeważnie angielski jest do dokumentacji, dodatkowo tylko przy czytaniu dokumentacji, więc to jakiś mniejszy problem mi się wydaje.
Dodatkowo takie tematy przewijały się już na forum.
thek
25.02.2013, 08:25:37
Zerknij na 2 stronę Hydeparku

Tam ten temat jeszcze wisi a dotyczy tego samego... Wypowiedziały się tam przynajmniej 3 kumate osoby, więc myślę, że warto przejrzeć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.