Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Za długi czas wykonywania skryptu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wotekk
Witam,

Potrzebuję raz na dzień synchronizować stany magazynowe mojego sklepu internetowego z programem online do faktur.
Z uwagi na to, że aplikacja online'owa nie udostępnia możliwość pobierania stanów magazynowych które się zmieniły w czasie od * do *, zmuszony jestem raz dziennie aktualizować całą bazę.
Pomysł był taki (mało oszczędny) pobieram paczkami po 100 produktów stany magazynowe, następnie pojedynczo odpytuje aplikację magazynową o każdy produkt i wrzucam do tablicy gdy się różnią. Na koniec aktualizuje paczkami po 100 stany w sklepie internetowym.
Niestety wszystko trwa zbyt długo i skrypt nie wykonuje się do końca - zatem jak to ugryźć aby przeszło to do końca.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Wotekk
Nie dodałem chyba najważniejszego - aplikacje magazynową odpytuję pojedynczo za pomocą CURL i tu mi zatrzymuje skrypt.
artuross
Zmniejsz ilosc zapytan w ciagu sekundy. Problem jest taki, ze wykonujesz - powiedzmy - 100 zapytan na sekunde, a ich serwer zezwala tylko na 30. Reszta zapytan, wiadomo, wysiada. Mimo wszystko to głupi sposób, ale nic innego nie moge polecic, bo nic nie napisales smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.